Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Žerar Depardje u gostima kod gradonačelnika Beograda
Žerar Depardje i Siniša Mali
Žerar Depardje i Siniša Mali

Žerar Depardje u gostima kod gradonačelnika Beograda

Francuski glumac Žerar Depardje bio je gost gradonačelnika Beograda u zdanju Beogradske zadruge gde je upoznat sa projektom „Beograd na vodi“.

– Gospodin Depardje je kao gost naše prestonice već imao prilike da vidi mnogo mesta u Beogradu. Ovo je bila prilika da ga upoznam sa istorijatom ove zgrade, grada Beograda, ali i sa projektom „Beograd na vodi“ kojim želimo da izmenimo perspektivu našeg glavnog grada. Njemu se projekat izuzetno dopao pa sam ga pozvao da sledeće godine na proleće, kada budemo počeli da gradimo prvu zgradu i Beogradsku kulu, bude sa nama i da zajedno proslavimo taj važan trenutak za grad Beograd – izjavio je gradonačelnik Siniša Mali.

Žerar Depardje je bio vidno zadovoljan projektom koji mu je prikazan i istakao da se radi o velikoj šansi koja će ljudima iz Srbije omogućiti dolazak investicija, nove poslove i nove objekte.

– Ovaj projekat omogućava novi život koji vodi računa o čoveku, stvara novi prostor i omogućava ljudima da žive u blizini reke, u kojoj čak može i da se pliva, jer koliko sam video, na njoj postoji plaža na kojoj je moguće kupanje, što na mnogim drugim rekama u svetu, zbog zagađenja, nije moguće – kazao je Depardje.

Tokom obilaska zgrade Beogradske zadruge i posle predstavljanja projekta „Beograd na vodi“, gradonačelnik Siniša Mali, u znak dobrodošlice i prijateljstva poklonio je gostu pozlaćeni medaljon sa motivima i grbom grada Beograda, kao i ikonu Svetog arhangela Mihaila. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.