Naslovna » Izlasci » Festivali » 20. Festival autorskog filma: Konkurs za zvanični poster
20. Festival autorskog filma: Konkurs za zvanični poster
20. Festival autorskog filma: Konkurs za zvanični poster

20. Festival autorskog filma: Konkurs za zvanični poster

Konkurs „Sloboda ili ništa“ otvoren je do 25. oktobra, a raspisan je da bi se ulepšao 20. Festival autorskog filma. Konkurs za zvanični poster ove manifestacije otvoren je za sve vizuelne umetnike i umetnice, ljubitelje i ljubiteljke filma, festivala i dizajna.

Reditelj Srdan Golubović, kopredsednik Saveta Festivala autorskog filma opisuje konkurs:
– Tema kampanje „Sloboda ili ništa“ inspirisana je nazivom legendarnog albuma grupe Partibrejkers, ali je posvećena svim autorima koji se kroz svoje filmove bore za slobodu i beskompromisnost, hrabrost i autentičnost autorskog izraza. „Sloboda ili ništa“ posvećena je Orsonu Velsu, Godaru, Dušanu Makavejevu i svim ostalim filmskim autorima kojima je sloboda umetničkog, društvenog, političkog i intimnog stava centralna tema estetskog, poetskog i filozofskog sveta njihovih filmova.

Kreativno rešenje plakata mora biti originalno, a pri izradi postera mogu se koristiti sve tehnike. Odluku o pobedničkom rešenju doneće žiri sastavljen od članova Saveta Festivala autorskog filma i art direktora agencije Executive Group. Ime autora/ke najuspešnijeg rešenja biće objavljeno 28. oktobra u 12.00 na FB stranama Festivala autorskog filma i Executive Group. Za autora/autorku najuspešnijeg plakata biće obezbeđen komplet ulaznica za sve projekcije na Festivalu autorskog filma, dok ComputerLand poklanja pobedniku konkursa grafičku tablu Wacom Intuos Pen.

Kao i svake godine, Festival autorskog filma predstavlja najbolja ostvarenja umetničkog filma iz celog sveta. U okviru ovogodišnjeg festivala, publika će biti u prilici da gleda neke od favorita prestižnih svetskih filmskih festivala, među kojima su pobednik 64. Berlinala, film „Crni ugalj, tanak led“ i dobitnik Zlatnog lava u Veneciji „Golub sedi na grani razmišljajući o postojanju“.

Festival autorskog filma biće održan od 26. novembra do 3. decembra u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, bioskopu Fontana i Domu kulture „Studentski grad“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.