Naslovna » Izlasci » Shopping » Apple: Najtanji i najsnažniji – iPad Air 2
Apple iPad Mini
Apple iPad Mini

Apple: Najtanji i najsnažniji – iPad Air 2

Kompanija Apple predstavila je iPad Air 2, najtanji i najsnažniji iPad do sada.

Tanak svega 6.1 milimetar i sa masom od 437 grama, iPad Air 2 objedinjuje unapređeni Retina ekran koji prikazuje poboljšan kontrast i bogatije, življe boje, dok nove kamere sada snimaju fotografije i video klipove impresivnog kvaliteta.

Raspoloživi u zlatnoj, srebrnoj i space gray nijansi, novi iPad Air 2 i iPad mini 3 raspolažu sa Touch ID tehnologijom, pa korisnici mogu da otključaju svoj iPad jednim dodirom prsta, ali i da kupuju kroz aplikacije na bezbedan, lak i brz način koristeći Apple Pay.

Kreiran tako da pruži neprevaziđen nivo prenosivosti i jednostavnosti upotrebe, iPad Air 2 stiže u aluminijumskom kućištu, precizno napravljenom od jednog komada ove legure koja uz postupak anodizacije pruža osećaj kvaliteta i dugotrajnosti.

Poboljšani Retina ekran približava slike i sadržaj vašim prstima, što čini rad na iPad Air 2 tabletu ličnijim i intimnijim iskustvom. Specijalno dizajnirani anti-reflektivni sloj smanjuje odsjaje za 56 procenata što obezbeđuje čistiju sliku unutar kancelarija, učionica ili na otvorenom.

iPad Air 2 pokreće novi A8X procesor koji je Apple dizajnirao za 40 procenata brže CPU performanse i čak 2,5 puta brže grafičke performanse u odnosu na iPad Air, u isto vreme zadržavajući radnu autonomiju od čak deset časova rada, igranja ili surfovanja.

U kombinaciji sa novom grafičkom tehnologijom Metal, raspoloživom u iOS 8, novi A8X procesor obezbediće realističnu grafiku, vizuelno uporedivu sa najnaprednijim igračkim konzolama. iPad Air 2 takođe objedinjuje i M8 koprocesor zadužen za prikupljanje informacija iz akcelerometra, žiroskopa, kompasa i novog digitalnog barometra koji meri nivo atmosferskog pritiska kako bi pružio uvid u relativnu promenu visine na kojoj se nalazite.Promo

iSight i FaceTime HD kamere kod iPad Air 2 omogućavaju korisnicima da naprave još bolje fotografije i video klipove. Napredna optika i senzor rezolucije od osam megapiksela kod iSight kamere otvaraju put ka fotografijama sa jasnim detaljima i živim bojama, a nove mogućnosti uključuju panoramske fotografije, time-lapse video, usporene snimke i 1080p HD rezoluciju snimanja.

FaceTime HD kamera za video konferencije hvata čak 80 procenata više svetla u odnosu na kameru kod iPad Air modela, a tu je i podrška za burst režim snimanja, kao i za HDR fotografiju i video. Hiljade moćnih aplikacija mogu da iskoriste sve prednosti neverovatnih kamera koje uz Retina ekran u ulozi digitalnog optičkog tražila čine iPad Air 2 moćnim alatom za skeniranje i beleženje detalja na dokumentima, istraživanju neba ili analizu performansi atleta – samo jednim dodirom prsta.

iPad Air 2 pruža bržu bežičnu konektivnost kroz podršku za 802.11ac WiFi sa MIMO (Multiple-In-Multiple-Out) tehnologijom, koja obezbeđuje 2.8 puta brže slanje podataka u odnosu na WiFi performanse kod iPad Air modela, odnosno čak 866 Mbps. iPad Air 2 sa WiFi + Cellular ima i LTE modem za prenos podataka putem mobilne mreže. Najnoviji expanded-LTE čip obezbeđuje do 50 procenata brži prenos podataka, kao i podršku za druge brze mobilne tehnologije koje se koriste širom sveta (DC-HSDPA, HSPA+).

Touch ID tehnologija na iPad Air 2 and iPad mini 3 omogućava jednostavan i bezbedan način za otključavanje uređaja jednim dodirom prsta, kao i brzu identifikaciju unutar aplikacija kako biste na bolji način mogli da zaštitite vaše informacije. Touch ID se može koristiti kao bezbedan način za odobravanje kupovina unutar App Store, iTunes Store ili iBooks Store, kao i za Apple Pay, kada se plaćaju servisi ili naručuju proizvodi unutar aplikacija.

iPad Air 2 i iPad mini 3 stižu sa iOS 8.1 koji donosi i Continuity tehnologiju na svim iOS 8 i OS X Yosemite uređajima. Continuity omogućavaju bolju saradnju između svih vaših Apple uređaja, pa tako možete da započnete određenu aktivnost na iPad-u, a nastavite je na Mac-u. A ako je vaš iPhone na istoj mreži, možete i da šaljete i da primate pozive direktno na vašem iPad-u.

iPad mini serija je unapređena iPad mini 3 modelom koji stiže sa Touch ID senzorom, kao i sapoznatim iPad mini sa Retina ekranom, koji sada nazivamo iPad mini 2 i koji je sada još povoljniji. Oba iPad-a stižu sa impresivnim Retina ekranom, brzim A7 procesorom, iSight kamerom rezolucije 5 megapiksela, FaceTime HD kamerom i super-brzom bežičnom konektivnosti. iPad mini je takođe prisutan po do sada najnižoj ceni.

iPad Air 2 i iPad mini 3 stižu u tri metalik boje: zlatna, srebrna i space gray. Cene i dostupnost objavićemo naknadno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.