Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Beograd opet u italijanskim medijima
Beograd - Skadarlija
Beograd - Skadarlija

Beograd opet u italijanskim medijima

Još jedan uticajni italijanski list u današnjem broju hvali Beograd i turističke adute srpske prestonice.

U pitanju je dnevni list La Stampa, čiji se novinar Enrico Saravale u okviru jednog u nizu studijskih putovanja za novinare u organizaciji Turističke organizacije Srbije upoznao sa lepotama Beograda.

U članku dnevnih novina La Stampa, koji se nalazi u rubrici „Saveti za putnike“, Beograd je opisan kroz bogatu kulturu, istoriju i interesantan noćni život. Tekst italijanskim čitaocima daje priliku da se upoznaju sa kultnim mestima glavnog grada Srbije i poziva ih da otkriju njegove turističke čari.

U dogovoru sa TOS-om, sugerisano je da ovaj članak bude objavljen u vreme Sajma knjiga u Beogradu, kako bi se u fokusu promocije turizma Srbije u Italiji upravo našla kultura.

Takođe se u toku jučerašnjeg dana na internet stranici čitanog italijanskog portala o ekonomiji i kulturi www.pagina99.it našao tekst o turističkoj ponudi Srbije. Ovaj portal citira autora Lonely Planet turističkog vodiča na italijanskom, koji je Srbiju uvrstio u listu najpoželjniji turističkih destinacija za narednu godinu. Glavni grad Srbije predstavljen je kao grad koji diktira trendove i nepresušna je inspiracija novim generacijama dizajnera. Ceo tekst možete pročitati OVDE.

Beograd i Srbija su sve više prisutni kao turistička destinacija na italijanskom tržištu, kako u medijima tako i u ponudi turističkih operatora, te italijanska javnost sve učestalije gleda na Srbiju i njenu prestonicu kao novu i blisku destinaciju za sledeći odmor. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.