Naslovna » Izlasci » Film » Cineplexx: Umesto američkog blokbastera – najstariji srpski film!
Projekcija filma "Karađorđe"
Projekcija filma "Karađorđe"

Cineplexx: Umesto američkog blokbastera – najstariji srpski film!

Povodom obeležavanja 25 godina rada Muzeja nauke i tehnike, u bioskopu Cineplexx priređeno je nesvakidašnje iznenađenje posetiocima jedne večernje projekcije.

Umesto očekivanog američkog blokbastera, na velikom platnu pojavio se prvi srpski igrani film iz 1911. godine, „Karađorđe“, poznat i pod nazivom „Život i dela besmrtnog vožda Karađorđa“. Kako bi projekcija bila u duhu tog vremena, uz film je priređen i nastup pijanistkinje Katarine Ranković, koja je izgledala kao da je u salu ušetala pravo iz prošlog veka.

Posle prikazanog filma posetioci su otkrili o čemu se radi kada se na ekranu pojavio poziv gledaocima da posete Muzej nauke i tehnike, potpisan porukom „Samo za radoznale“.

U publici se našao i naš proslavljeni atletičar Emir Bekrić koji je, kao i većina posetilaca, bio iznenađen, ali i oduševljen što je imao priliku da odgleda prvi srpski igrani film. “

– Često odlazim u bioskop, volim filmove i pratim i našu i stranu kinematografiju, ali ovo je bilo jedinstveno iskustvo jer do sada nisam imao priliku da pogledam naš prvi igrani film. Na kraju, kada sam video da se radi o promociji Muzeja, sve što mogu da kažem jeste da je ovo jedna odlična ideja – izjavio je Emir Bekrić, najbolji srpski sportista u 2013. godini.

Muzej nauke i tehnike će, kao rođendanski poklon građanima koji žele da dožive vremeplov nauke i tehnike,otvoriti svoja vrata za besplatne posete od 7. do 12. oktobra. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.