Naslovna » Izlasci » Izložbe » DOB: Izložba „Hvala Otpisanima“
DOB: Izložba "Hvala Otpisanima"
DOB: Izložba "Hvala Otpisanima"

DOB: Izložba „Hvala Otpisanima“

Povodom obeležavanja 70 godina od oslobođenja Beograda od fašizma, u holu Doma omladine Beograda (DOB, ispred velike bioskopske sale), danas u 13.00 biće otvorena izložba „Hvala Otpisanima“.

Izložbu fotografija i periodike iz vremena najveće popularnosti serije „Otpisani“ i protagonista, kao i memorabilijar iz serijala organizovao je Paralel – Beogradski festival subkulture u saradnji sa Domom omladine Beograda.

Otvaranje ove postavke biće polazna tačka za šetajuću turu „Tragom Otpisanih“, kojoj se mogu priključiti svi zainteresovani, a kojom će se obići najvažnije gradske lokacije na kojima je snimana kultna TV serija: od ulaza u Delijskoj ulici, gde su živeli „Otpisani“, do zgrade Arhiva Srbije, gde je bila „smeštena“ Specijalna policija.

Takođe, na video-bimu, posetioci će imati prilike da vide i čuju šta su o kultnoj seriji govorili neki od njenih aktera: Dragan Nikolić, Voja Brajović, Zlata Petković i drugi.

Istovremeno, na spoljnom staklu DOB-a već sada naši sugrađani mogu da vide strip table sa temom „Oslobođenje od fašizma“. Prvi put na jednom mestu jedan uz drugog stoje naši strip junaci, kao što su Prle i Tihi, Mirko i Slavko, poručnik Tara i ostali „štampani“ oslobodioci. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.