Naslovna » BG špijun » Džez klarinetistkinja Anat Koen u Pančevu
Anat Koen

Džez klarinetistkinja Anat Koen u Pančevu

Na predstojećem, sedamnaestom izdanju Pančevačkog Jazz festivala, 7. novembra od 22.00, u Dvorani Kulturnog centra Pančeva, nastupiće najbolja džez klarinetistkinja na planeti – Anat Koen.

Među mnogobrojnim vrhunski školovanim muzičarima sa prestižnih džez odseka, od austrijskog Graca do američkog Berklija, ova muzičarka se u kratkom roku izdvojila iz proseka i zabriljirala na velikojsceni. Kombinacijom vanserijske virtuoznosti, kreativnosti i sviračke harizme, poznata klarinetiskinja i saksofonistkinja je za svega deset godina bendliderske karijere našla svoje mesto u samom vrhu savremenog džeza.

Američko Udruženje džez novinara (Jazz Journalist Association) od 2007. redovno proglašava Anat Koen za klarinetistu godine. Kritičari najpoznatijeg svetskog džez magazina Down Beat ovu titulu joj dodeljuju u poslednja tri godišnja izbora, a dobija višestruka priznanja i kao „zvezda u usponu“ na tenor i sopran saksofonu.

Čitaoci istog časopisa je biraju za najboljeg izvođača na klarinetu od 2010. do danas. Redovna je i rado viđena gošća najpoznatijih svetskih džez manifestacija, od američkog Newport Jazz Festival-a do najvećih evropskih okupljališta džez elite, kakvi su Jazz à Vienne, Umbria Jazz Festival ili North Sea Jazz Festival. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.