Naslovna » Izlasci » Festivali » Ekskluzivno: Festival Tango Neutral od 24. do 26. oktobra
Tanguango
Tanguango

Ekskluzivno: Festival Tango Neutral od 24. do 26. oktobra

Ovog vikenda u Guarneriusu biće održan festival Tango Neutral, trodnevni plesno-muzički spektakl.

Srpska prestonica ugostiće svetsku tango elitu – po prvi put naš grad će posetiti istaknuti argentinski tango umetnici, Rikardo Vikeira (Ricardo Viqueira) i Mirta Tisejra, koji će u Guarneriusu držati majstorske radionice. Posebnu ekskluzivu čini i to što će ovaj čuveni tango plesni par posle sedam godina pauze u saradnji, ponovo ujediniti svoju energiju na plesnom podijumu, upravo na poziv organizatora Tango Neutral festivala.

Pored umetnika iz Argentine, festival će okupiti i ugledne tango di-džejeve iz Rusije, Makedonije i Srbije, koji će svojim posebnim odabirom muzike na milongama u Guarneriusu, u potpunosti dočarati atmosferu argentinskih tango plesnih večeri.

Pored ovih programa koje su namenjeni plesačima, za sve ljubitelje tango muzike, u subotu, 25. oktobra od 19.00, biće organizovan koncert tango ansambla Tanguango. Pet mladih dama izvešće kompozicije najpoznatijih tango muzičara. Ansambl je prepoznatljiv po tome što na repertoaru neguje jedinstvenu kombinaciju tradicionalnog tanga i tango nueva, tako da i na koncertu u Guarneriusu možemo očekivati kompozicije legendardnog Astora Pjacole, kao i velikih tango autora Gardela, Kanara, Bardija, Place, Rodrigeza, Salgana i Troila.

Za festival Tango Neutral vlada veliko interesovanje, kako domaćih, tako i tangerosa iz čitavog regiona, koji će iskorisititi ovu jedinstvenu priliku da se u Beogradu upoznaju sa plesačima svetske slave. (danubeogradu.rs)