Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival autorskog filma 2014: Balkan Film Connection
Balkan Film Connection
Balkan Film Connection

Festival autorskog filma 2014: Balkan Film Connection

Povodom jubilarnog 20. izdanja, organizatori Festivala autorskog filma uvode niz novih programa i aktivnosti, a prva novina je Balkan Film Connection – edukativni program namenjen studentima i mladim profesionalcima jugoistočne Evrope.

Program traje pet dana (od 28. novembra do 2. decembra) i sastoji se iz niza radionica, predavanja, diskusija i projekcija, sa fokusom na proširivanje specifičnih praktičnih znanja vezanih za film, uspostavljanje čvršće saradnje mladih filmadžija u regionu i otvaranje ka međunarodnoj sceni. Tema prvog izdanja je „Suočavanje sa novim svetom“.

Živimo u svetu koji se ubrzano menja. Menja se i način snimanja i prikazivanja filmova, njihov sadržaj i estetika. Finansijska kriza utiče na promenu ustaljenih načina finansiranja filmova, dok nove tehnologije otvaraju nove mogućnosti. Kako se snaći u ovakvom svetu? Kako se povezati, „apdejtovati“ i „apgrejdovati“ i pri tom izgraditi i očuvati sopstveni umetnički stil i pogled na svet? Učesnici će pokušati da nađu odgovore zajedno sa eminentnim autorima i predavačima kroz niz radionica, predavanja i diskusija.

Biće odabrano 30 studenata završnih godina studija i mladih filmskih profesionalaca: reditelja, scenarista i producenata iz zemalja jugoistočne Evrope. Konkurs za prijavljivanje na Balkan Film Connection je otvoren i traje do 20. oktobra. Sve informacije o načinu prijavljivanja mogu se naći na www.balkanfilmconnection.com.

Ovogodišnji Festival autorskog filma biće održan od 26. novembra do 3. decembra.(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.