Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Guarnerius: Dario Ntaka prvi put u Beogradu
Dario Ntaka
Dario Ntaka

Guarnerius: Dario Ntaka prvi put u Beogradu

Jedan od najcenjenijih argentinskih umetnika, klavirski virtuoz i dirigent Dario Ntaka gostovaće 3. oktobra od 20.00 u Centru lepih umetnosti Guarnerius. Dan kasnije maestro će održati i majstorski kurs za mlade pijaniste.

Dario Ntaka važi za jednog od vodećih latinoameričkih umetnika svoje generacije. Pored velikih uspeha koje u prestižnim svetskim koncertnim salama (poput Karnegi hola), u podjednakoj meri postiže i kao pijanista i kao dirigent, njegovu karijeru je obeležila saradnja sa jednom od najboljih pijanistkinja današnjice, Martom Argerič, sa kojom redovno nastupa i sarađuje, često i kroz koncertne projekte uglednog orkestra Sinfonietta Argerich, čiji je Ntaka osnivač.Za dž

Za svoj prvi susret sa publikom Guarneriusa, maestro Ntaka je odabrao virtuozan i atraktivan program, na kojem će se naći kompozicije Mocarta, Šuberta, Bramsa, kao i čuvenog argentinskog autora Karlosa Guastavina.

Ulaz na koncert je besplatan, kao i učešće na majstorskom kursu, koji će maestro Ntaka održati u subotu, 4. oktobra, sa temom „Rad na kvalitetu tona u periodu klasike“.

Svoj premijerni boravak u Srbiji, Dario Ntaka upotpunio je nastupom u Nišu, 30. septembra, kada je održao veličanstven koncert u sali Niškog simfonijskog orkestra, a posle Beograda, maestro će posetiti i Novi Sad, gde će nastupiti u Kulturnom centru, 6. oktobra.

Gostovanje čuvenog maestra Ntake organizuje Guarnerius pod pokroviteljstvom ambasade Republike Argentine u Srbiji. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.