Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba „R. Arčibald Rajs – Svedočanstvo o velikom zločinu“
Izložba "R. Arčibald Rajs – Svedočanstvo o velikom zločinu"
Izložba "R. Arčibald Rajs – Svedočanstvo o velikom zločinu"

Izložba „R. Arčibald Rajs – Svedočanstvo o velikom zločinu“

Od 4. (12.00) do 20. oktobra ispred UP „Cvijeta Zuzorić“ biće otvorena izložba „R. Arčibald Rajs – Svedočanstvo o velikom zločinu“.

Postavku na Kalemegdanu otvoriće dr Miloje Pršić, koautor knjige „Izveštaji o velikom zločinu – Dokumenti o austrougarskim zločinima uoči i posle Cerske bitke“, koja je objavljena povodom izložbe.Za dž

Muzej žrtava genocida u saradnji sa JP „Beogradska tvrđava“ organizuje izložbu povodom stogodišnjice od dolaska uglednog kriminologa dr Rodolfa Arčibalda Rajsa u Beograd, na poziv srpske vlade da pomogne u istraživanju zločina koje su počinili austrougarski vojnici. Autori izložbe su Slađana Bojković, dr Veljko Đurić Mišina i Nenad Antonijević.

Ovo je doprinos u polemici o uzrocima Velikog rata, kojim se negiraju tvrdnje da je Kraljevina Srbija krivac za izbijanje sukoba, što je dokumentovano poznatim autentičnim i verodostojnim fotografijama i arhivskom građom o austrougarskim zločinima učinjenim prvenstveno nad civilnim stanovništvom Srbije uoči i posle Cerske bitke avgusta 1914. godine. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.