Naslovna » Izlasci » Festivali » Kids Fest 2014: Hajde da gledamo filmove!
Kasper i Ema - najbolji prijatelji
Kasper i Ema - najbolji prijatelji

Kids Fest 2014: Hajde da gledamo filmove!

U okviru 10. Kids fest-a, od 13. do 19. oktobra, širom Srbije najmlađi ljubitelji sedme umetnosti biće u prilici da gledaju zanimljive premijere animiranih, igranih i dokumentarnih filmova koji dolaze iz Amerike, Francuske, Belgije, Norveške, Švedske, Danske i Hrvatske.

Veći deo ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a na Kids festu naći će se sinhronizovani na srpski jezik. U bioskopima najmlađe posetioce očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni.

Svima su nam poznati superheroji poput Betmena, Supermena i Spajdermena, ali ono što ćemo naučiti iz danskog filma „Dečko mrav“ je da hrabrost ne zavisi od toga da li si mali ili veliki, jer heroji mogu biti i deca i odrasli. Iz Francuske dolazi dirljiva priča „Bela i Sebastijan“ o šestogodišnjem dečaku i njegovom prijateljstvu sa divljim psom.

Novi dokumentarni film francuskog reditelja Luka Žakea „Bila jednom jedna šuma“ predstavlja ne samo omaž veličanstvenosti prašuma nego i apel za njihovu zaštitu od izumiranja. Mala mišica Selestin i siromašni medved Ernest uspeće da prevaziđu sve razlike i izgrade lepo prijateljstvo u francusko-belgijskom animiranom filmu „Ernest i Selestin“ koji je prošle godine nominovan za Oskara u kategoriji za najbolji animirani film.

Bila jednom jedna šuma
Bila jednom jedna šuma

Posetioci 10. Kids festa biće u prilici da uživaju i u najboljim 3D animiranim ostvarenjima. Dobiće odgovor na pitanje – kako izgleda fantastični svet Štucka i Bezubog na ostrvu Berk nakon što su se zmajevi i Vikinzi uspešno pomirili u uzbudljivom drugom poglavlju epske trilogije „Kako da dresirate svog zmaja“.

Priča 3D animiranog filma „Rio 2“ je smeštena u šume Amazonije, u kojima se prelivaju neverovatne boje i odzvanjaju taktovi sambe, a glavni akteri su plava ara Plavko, njegova voljena žena Biserka i njihovo troje dece. Nesvakidašnja 3D animirana avantura „Gospodin Pibodi i Šerman“ prikazaće najdarovitijeg psa na svetu i malo manje pametnog dečaka na putu kroz istoriju čovečanstva. „Šetnja sa dinosaurusima 3D“ je do sada najambiciozniji film o dinosaurusima, koji verno prikazuje ta davno izumrla bića, praistorijsku eru u kojoj su živeli i njihovo prirodno okruženje.

Na repertoaru bioskopa naćiće se i dva norveška ostvarenja o avanturama najboljih prijatelja Kaspera i Eme u kojima ih prate njihovi najbolji plišani prijatelji Emina Zečica i Kasperov Lavić. Kako snežna katastrofa preti da uništi celo selo u filmu „Solan i Ludvig“ mali jež Ludvig prevazilazi sve svoje strahove da bi spasio prijatelje, selo i Božić.

Da li čast danske nacije može da spasi problematičan trio, saznaćemo u filmu „Olsen u velikoj nevolji“? Sve što je potrebno je torba za hlađenje, kišobran, praćka i dva komada žvake. Priča danskog filma „Rajsko putovanje“ o malom zečiću Johanu koji nije dovoljno star da razume pravila života, a čezne za nemogućim stvarima neće nikog ostaviti ravnodušnim.

„Zagonetni dečak“ je nastavak filma „Koko i duhovi“ i predstavlja spoj detektivske priče i porodične avanture o jednom hrabrom dečaku i njegovim pustolovinama.

Deseti Dečiji filmski festival Kids fest koji se ove godine odvija pod sloganom „Hajde da gledamo filmove“ svečano će u ponedeljak, 13. oktobra u 11.30, u Dvorani Doma sindikata otvoriti ambasadorka festivala, glumica Nataša Tapušković. Na otvaranju biće upriličen i zabavni program UMS-a, a hor Čarolija izvešće po prvi put himnu Kids festa. Najmlađi posetioci će biti u prilici da gledaju i film iznenađenja.

Cene karata za bioskopske projekcije na Kids festu i ove godine su veoma pristupačne, posebno za grupne posete. Posetioci Kids festa mogu da dođu do svojih ulaznica na blagajnama bioskopa. (danubeogradu.rs)

Kids Fest 2014 - program Kids Fest 2014 - program Kids Fest 2014 - program Kids Fest 2014 - program Kids Fest 2014 - program