Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: 50 godina rokenrola na Vračaru, izložbe, svirke…
Bajkoholik
Bajkoholik

Mini BG vesti: 50 godina rokenrola na Vračaru, izložbe, svirke…

»»» Ovogodišnja proslava Dana opštine posvećena je i obeležavanju 50 godina rokenrola na Vračaru.

Danas, 15. oktobra od 20.00, u velikoj sali opštine Vračar u Njegoševoj 77, biće organizovan muzički događaj posvećen ovom jubileju. U programu će učestvovati Vladimir Janković Džet, Bojan Hreljac iz grupa Elipse i Korni grupa, Aleksandar Stojić iz grupa Lutalice i San, Dušan Lukić iz Zlatnih dečaka, Kornelije Bata Kovač i Žika Jelić. Hitove iz tog vremena sviraće grupe Ekseri i Bricks and Cans. Veče posvećeno rokenrolu je omaž jednom vremenu, kroz svedočenja ljudi koji su ga obeležili.

»»» U četvrtak, 16. oktobra u 21.30, počinje nova sezona u klubu Das Boot, scene UK „Parobrod“. Prve večeri bend Naked predstaviće novi album „Nakedonija, zemlja slobodnih i otvorenih ljudi“. Ulaz je slobodan.

»»» Nekoliko organizacija obeležiće u Sredačkoj 2, danas od 17.00, Svetski dan belog štapa. Akcija „Prošetajmo zajedno“ odlaže se za novembar, kada će Savez udruženja slepih i slabovidih Srbije „Beli štap“ prošetati po gradu sa prvom psom vodičem, Astorom.

»»» U Centru za kulturu i sport „Šumice“ danas od 10.00 do 15.00 održava se Voždovački sajam zapošljavanja.

»»» „Trofej Beograda“ u bridžu održaće se u Sava centru od 17. do 19. oktobra. Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu organizuje ga Beogradski bridž savez. Uvodni (batler) turnir igraće se u petak u 20.00, a glavni turnir u tri seanse u subotu i nedelju. Učestvovaće oko 50 parova, među kojima su i oni iz okolnih zemalja, ali i parovi iz unutrašnjosti zemlje.

»»» Proslava 70 godina od oslobođenja Beograda, koja je počela 12. oktobra, završiće se muzičko-filmskim spektaklom u režiji Dragana Bjelogrlića „Priča o čvrgama i nebu“, koji će biti premijerno biti prikazan u nedelju, 19. oktobra, u Sava centru.

»»» „Trofej Beograda“ u lovu ribe udicom na plovak održaće se u nedelju, 19. oktobra od 11.00 do 15.00, na jezeru Duboki potok u Barajevu. Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu organizuje ga Asocijacija sportskih ribolovaca Beograda. Na takmičenju, koje je pojedinačno, učestvovaće kadeti, kadetkinje, juniorke, juniori do 18 godina i juniori do 23 godine.

»»» U nedelju, 19. oktobra od 9.00, u Sportskoj hali „Žarkovo“ održaće se „Trofej Beograda 2014“ u stonom tenisu. Organizator je Stonoteniski savez Beograda.

»»» Autentični gitaristički zvuk stiže iz Zagreba, i to sa eksplozivnim paketom najboljeg hrvatskog roka, 16. oktobra, kada će grupe Gatuzo i Zoran Čalić bend, u okviru svoje mini oktobarske turneje, nastupiti u Mikser House-u (Karađorđeva 46). Cena ulaznice je 600 dinara u pretprodaji, a na dan koncerta 800 dinara.

»»» Večeras, 15. oktobra od 19.00, u Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40) biće organizovan razgovor sa braćom Teofilović o njihovom stvaralaštvu, razmišljanjima i životu. U programu učestvuje i Laura Barna, autor projekta „Isidora nas sluša“ u čijem sklopu je i ovaj događaj.

Ana Milosavljević - Zvuk tišine
Ana Milosavljević – Zvuk tišine

»»» U Galeriji 73 (Požeška 83a), od 16. oktobra (19.00) do 4. novembra, biće otvorena izložba „Zvuk tišine“ Ane Milosavljević. Fascinacija gradom prisutna je već čitavu deceniju u grafičkom stvaralaštvu ove umetnice, jer, kako kaže „izgradnja gradova predstavlja najširu i najsloženiju oblast ne samo u arhitektonskom, već i u umetničkom stvaralaštvu“. Grad predstavlja bazu na osnovu koje umetnica povezuje stvari i doživljaje iz sopstveng okruženja i beleži momente iz svakodnevnog života.

»»» Plavo pozorište poziva zainteresovane da se prijave za učestvovanje u novom ciklusu projekta „Studio savremenog pozorišta“, koji se organizuje od oktobra 2014. do juna 2015. godine u prostoru Plavog pozorišta, u zgradi BIGZ-a. Projekat koji počinje 20. oktobra namenjen je mladima koji žele da se upoznaju sa savremenim pozorištem kroz specifičan način rada na edukaciji u oblasti glume i režije. Prijave i informacije: 064/4926-681, 061/1927-911, plavopozoriste@gmail.com.

»»» Tribute vikend u klubu Akademije 28 biće organizovan 17. i 18. ooktobra od 22.00. Prve večeri sviraju Lost Paris Tapes, bend koji izvodi pesme grupe The Doors. Druge večeri na bini će biti Cave Dogs koji će ovoga puta izvesti manje poznate pesme Nika Kejva. Ulaz je besplatan.

»»» I ove, kao i svake srede, popularni trio, bend ZaBeat, učesnici emisije „Ja imam talenat“ i ovogodišnji promoter Guitar Art Festivala, već treću sezonu svira u klubu „T-Pub“. I večeras od 22.00 ovaj bend sviraće domaće i strane hitove u originalnoj intepretaciji. Ulaz u klub, koji se nalazi u Ilije Garašanina bb (Palilulska pijaca), je besplatan.

»»» Dunavfest Beograd i Muzička omladina Novog Sada najavljuju umetnički događaj sezone – nastup Kronos kvarteta „1914… i dalje / Beyond Zero“, koji će biti izveden u Sava centru 6. novembra i Srpskom narodnom pozorištu 7. novembra.

»»» Grupa beogradskih biciklista entuzijasta (UG Ulice za bicikliste, Internet portal Bajsologija, Beta, inicijativa Beociklizacija, IBikeBelgrade, Ministarstvo prostora) je uz pomoć Hanjnrih Bel fondacije realizovala biciklistički priručnik za početnike pod nazivom „Beograd na pedale„. U priručniku se mogu naći saveti tipa: kako odabrati bicikl, kako ga održavati, kuda ga voziti, zašto ga voziti, na šta obratiti pažnju i kako se obući. Priručnik je napisan u neformalnom tonu i ponegde se daju saveti koji nisu stoprocentno u skadu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja, ali su svakako vrlo praktični. Digitalnu verziju priručnika možete pronaći OVDE.

»»» U nedelju, 19. oktobra od 19.00 i 21.00, u Kući kralja Petra I biće odigrana pozorišna predstava „Bajkoholik“. Namenjena je za samo 20 gledalaca po izvođenju. Info: 3373-286.

»»» Le Studio, prvo nezavisno pozorište sa stalnim repertoarom u Beogradu poziva studente osnovnih studija na studentsku praksu iz oblasti PR-a, marketinga i menadžmenta u kulturi. Rok za prijavljivanje je 20. oktobar, a praksa traje od 22. oktobra do 19. decembra. Prijave sa kratkom biografijom slati na projekti.lestudio@gmail.com.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.