Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Humanitarni koncert, rockabilly, klasika…
New - Irena Grahovac
New - Irena Grahovac

Mini BG vesti: Humanitarni koncert, rockabilly, klasika…

»»» Humanitarni koncert za pomoć beogradskim beskućnicima biće održan 11. oktobra od 22.30, u KC Grad, a akciju će ovoga puta podržati DJ-evi Marina Bogičević, Predrag Šestić, a.k.a DJ Shekimon, Inspektor & 50 Grass (Vatra) i Sajsi MC. Cena ulaznice je 300 dinara.

»»» Rockabilly 2 Nights Long Weekend biće organizovan ovog vikenda u Klubu Akademije 28. Prve večeri nastupaju Boban i Vera Kvark a u subotu Elvis Neša. Koncerti počinju u 22.00 a ulaz je slobodan.

»»» U Kući kralja Petra na Senjaku u četvrtak, 9. oktobra od 19.00, biće otvorena kolektivna izložba „Fragmenti“ na kojoj će svoje radove izložiti 12 umetnika. Izložba će za posetioce biti otvorena do 19. oktobra, svakog dana od 12.00 do 19.00. Ulaz je slobodan. Izložba je multimedijalnog karaktera.

»»» Na sceni Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica u petak, 10. oktobra od 19.30, nastupiće Filharmonija mladih „Borislav Pašćan“ pod upravom dirigenta Đorđa Pavlovića. Na koncertu „Mesto gde počinje muzika“ oni će se predstaviti popularnim repertoarom iz različitih muzičkih epoha, približavajući posetiocima lepotu klasične muzike poznatim melodijama velikih kompozitora. Ulaz je slobodan.

»»» U petak, 17. oktobra od 19.00, u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda, nastavlja se ciklus „Filmovi mog života„. Autoru i voditelju Srđanu Vučiniću gostovaće pesnikinja i prevodilac Kajoko Jamasaki, a posle razgovora biće upriličena projekcija filma „Legenda o Ugetsu“ (1953.).

»»» U sredu, 8. oktobra od 18.00, u CZKS „Šumice“ (Ustanička 125) biće održana svečana akademija povodom obeležavanja godišnjice smrti Milunke Savić.

»»» Ove nedelje menadžment Fakulteta muzičkih umetnosti organizuje nekoliko koncerata. U nedelju, 12. oktobra od 20.00, u SKC-u je solistički koncert Ivana Bašića „Veče Šopena“. Koncert studenata klavira Vuka Božilovića i Viktora Radića na programu je 16. oktobra od 17.00 u UK „Parobrod“. Istog dana od 20.00 u Velikoj sali FMU (Kralja Milana 50) sviraće češka pijanistkinja Sara Medkova, a 17. oktobra od 20.00 u KC „Rakovica“ (Miška Kranjca 7) nastupaju Kata Stojanović, Milica Žugić, Jelena Veljković i Sara Begović. Klavirska saradnja Gordana Marjanović. Program: Bah, Mocart, Prokofjev… Ulaz je besplatan na sve koncerte.

Rockabilly: Boban i Vera Kvark
Rockabilly: Boban i Vera Kvark

»»» U petak, 10. oktobra od 19.00, u CZKD-u (Birčaninova 21) biće obeležen 12. Svetski i Evropski dan protiv smrtne kazne. Tim povodom organizovana je projekcija holivudskog mjuzikla „Čikago“.

»»» U novootvorenom lokalu u Uzun Mirkovoj 4 Irena Grahovac, 9. oktobra od 19.00, organizuje modnu prezentaciju kojom će predstaviti novu kolekciju.

»»» Od 10. do 23. oktobra u Galeriji FLU (Knez Mihailova 53) biće otvorena izložba „Portreti“ Milana Stošića.

»»» Do 19. oktobra u Kombank Art holu biće otvorena izložba „Art animals – blue“ slikarke Danice Masniković, na kojoj su izložena najnovija dela, ulja na platnu.

»»» Opština Rakovica i rukometni klubovi Partizan i Rakovica organizuju sportsku manifestaciju „Rukometijada Rakovica 2014„. Rukometijada će se održati u subotu, 11. oktobra od 10.30 do 18.00 u SC „Rakovica“, a okupiće učenike osnovnih škola Rakovice i prijatelje – osnovce sa drugih opština. Istog dana u takmičarskom delu održaće se rukometni turnir „Trofej Rakovice“ u kom će učestvovati dečaci rođeni 2000. godine. Rakovička „Rukometijada“ održava se u sklopu obeležavanja Dana opštine Rakovica, 14. oktobra.

»»» U galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica od 9. (18.00) do 16. oktobra biće otvorena izložba „Grafičari“ koja se realizuje u okviru programa proslave Dana opštine Rakovica. Ulaz je slobodan svakog dana od 9.00 do 20.00. Deset eminentnih grafičara, različitih generacija i senzibiliteta, predstaviće se radovima nastalim u poslednjih nekoliko godina. Najveći broj radova biće prikazan prvi put.

»»» U parkiću kod spomenika Petru Bojoviću ispred Kalenićeve pijace u petak, 10. okrobra od 11.00, održaće se humanitarni bazar dece Vračara „Kolač sitan za školu u Tekiji bitan“. Humanitarni bazar organizuju, u okviru obeležavanja „Dečje nedelje“, Udruženje „Prijatelji dece Vračara“ i Kolo srpskih sestara.

»»» Probna linija 105L saobraća trasom Borča 3 – Ovča (Železnička stanica), saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj. Probni period ove linije trajaće šest meseci.

»»» Opština Stari grad nastavlja sa programom besplatnih kućnih popravki „Moj starogradski majstor„. Pravo na besplatne usluge ovog majstora imaju sve osobe sa invaliditetom, penzioneri sa nižim mesečnim primanjima, korisnici socijalne pomoći i tuđe nege, osobe bez primanja, kao i samohrani roditelji sa prebivalištem na Starom gradu. Popravke vrše majstori koje angažuje opština, njihove usluge su besplatne, a zavisno od vrste popravke, materijal obezbeđuje majstor ili korisnik usluge. Info: 011/3300-509. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.