Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Nedelja kulture Venecuele, BUNT, Parsons…
Katarina Radović - fotografija
Katarina Radović - fotografija

Mini BG vesti: Nedelja kulture Venecuele, BUNT, Parsons…

»»» Prva nedelja kulture Venecuele u Beogradu biće organizovana od 27. do 31. oktobra, od 19.00 do 21.00. Ambasada Venecuele organizuje manifestaciju u Etnografskom muzeju.

Biće otvorena izložba „Kultura Venecuele – Umetnost i revolucija“ i prikazani dokumentarni filmovi „Južno od granice“ (2009) i „Svirati i boriti se“ (2006). Pored nekoliko predavanja, poslednjeg dana biće priređeno veče venecuelanskog plesa i muzike.

»»» Festival BUNT biće održan od 1. do 9. novembra u nekoliko beogradskih institucija. Povodom festivala Udruženje umetnika Kult-i-Više organizuje koncerte klasične muzike 31. oktobra u UP „Cvijeta Zuzorić“ i 7. novembra u vinarije „Rado violine“ (Karađorđeva 3). Koncerti počinju od 20.00, a ulaz je besplatan.

»»» Izdavačka kuća Laguna u sredu, 29. oktobra od 19.00, u Delfi Caféu u SKC-u, organizuje druženje sa fanovima britanskog autora Tonija Parsonsa koji će tom prilikom potpisivati svoj novi roman „Jedan po jedan“.

»»» Na sceni „Das Boot“ UK Parobrod u utorak, 28. oktobra od 21.30, biće organizovan koncert „FMU svira jazz“. Nastupiće Vladan Veljković (klavir), Aleksandar Petrović (gitara), Milica Božović (bas), Miloš Grbatinić (bubnjevi). Na repertoaru su jazz standardi, a ulaz je slobodan.

»»» U Galeriji SANU, 27. oktobra od 18.00, sviraće Relja Kalapiš (fagot) i Svetlana Brezovac (klavir) dela Sen-Sansa, Tansmana, Vebera i Renea. Ulaz je slobodan.

»»» U Galeriji Progres (Zmaj Jovina 8-10) od 27. oktobra (19.00) do 10. novembra biće otvorena izložba slika Aleksandra Cvetkovića.

»»» U KC Grad, 28. oktobra od 21.00, nastupiće estonski dvojac Talbot i domaći bend Tidal Yield. Cena ulaznice je 600 dinara. Dan kasnije, 29. oktobra od 21.00, biće organizovan muzički maraton. U okviru turneje „Od Vardara do Triglava“ nastupiće Ti, Trus! i The John. Ulaznica u pretprodaji košta 400, a na dan koncerta 600 dinara.

»»» U Galeriji Grafičkog kolektiva (Obilićev venac 27) od 27. oktobra (19.00) do 8. novembra biće otvorena izložba slika „Pohvala majstorima“ Nebojše Radojeva. U novom ciklusu, umetnik će predstaviti 50 novih bakropisa.

»»» Od 27. oktobra (19.00) do 8. novembra u galeriji Bartselona (Belgrade Design District, 1 Sprat, lokal 96) biće otvorena izložba „Kada prestaneš da me češljaš, prestaću da te mrzim“. Prikaze „umetničkog“ rada frizera i emocije kroz koje klijenti prolaze dok im nastaju frizure zainteresovani će moći da vide na fotografijama Katarine Radović.

BUNT - klasika
BUNT – klasika

»»» U novobeogradskoj Blok galeriji, Jurija Gagarina 221, do 6. novembra otvorena je izložba slika Save Pekovića koji se beogradskoj publici predstavio slikama nastalim u poslednje dve godine.

»»» Umetnica Maïtena Barret predstaviće svoje radove u galeriji O3one (Andrićev venac 12) od 27. oktobra (19.00) do 2. novembra. Ona slika „ljude, životinje, fragmente putovanja; najviše portrete; lica sa reljefom, mobilnu arhitekturu i ekspresije“.

»»» U utorak, 28. oktobra od 20.00, u Velikoj dvorani Kolarca nastupiće pijanista Jevgenij Starodupčev. Aktuelni pobednik Memorijala Isidor Bajić i nosilac trofeja sa nekoliko velikih takmičenja sviraće, u okviru ciklusa „Pobednici“, dela Skrjabina, Prokofjeva i Stravinskog. Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarca po ceni od 600, 800 i 1.000 dinara.

»»» Gradski odbornici jednoglasno su usvojili rešenje da most preko Dunava na poziciji Zemun-Borča ponese ime Pupinov most, po srpskom naučniku Mihajlu Pupinu.

»»» Počela je dopuna personalizovanih plastičnih smart kartica za novembar 2014. Korisnici javnog prevoza u Beogradu svoje kartice mogu da dopune na više od 2.000 prodajnih mesta. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.