Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Velika nagrada Beograda, premijera u CZKD…
Fitnes kod Kombank arene (foto: Aleksandar Dmitrović)
Fitnes kod Kombank arene (foto: Aleksandar Dmitrović)

Mini BG vesti: Velika nagrada Beograda, premijera u CZKD…

»»» Od 3. do 5. oktobra voziće se kružna trka Velika nagrada Beograda na stazi oko Ušća. Narednog vikenda, 11. i 12. oktobra, biće održana i dva takmičenja na Avali.

Takmičar koji skupi najviše bodova u okviru svoje klase na kružnoj trci Velika nagrada Beograda na Ušću, na brdskoj trci Avala, kao i na reliju „Memorijal Mirka Martinovića“ (18. oktobra) dobiće medalju i titulu Beogradski pobednik. Od 4. oktobra u 6.00 do 5. oktobra u 17.45 biće izmenjene trase pojedinih linija gradskog prevoza oko Ušća.

»»» Inkluzivna radionica „Karneval dobre volje“ za decu i mlade sa smetnjama u razvoju biće održana 2. oktobra od 12.00 u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu. Radionicu organizuje Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u saradnji sa JP „Beogradska tvrđava“.

»»» U petak, 3. oktobra od 20.00, u CZKD-u (Birčaninova 21) biće premijerno izvedena predstava „Neruda: priznajem da sam živeo“. Režija, dramaturgija i izvođenje predstave: Tatjana Pajović i Branka Bajić. Cena ulaznice: 350 dinara.

»»» Besplatan koncert klasične muzike u SKC-u, 2. oktobra od 18.00. Nastupiće Ildikó Raimondi (sopran) i Eduard Kutrowatz (klavir).

»»» Poslednji javni fitnes trening u ovoj sezoni biće održan u Kombank areni (južni plato) u nedelju, 5. oktobra od 10.30. Urban Fitness koncept vežbi podrazumeva vrlo kratke, ali intezivne vežbe bez skupih sportskih rekvizita, a učešće je besplatno.

»»» Plesni klub „Natalija i Ivica“ sa pesnikinjom Biljanom Racković, otvara pesnički salon u petak, 3. oktobra od 20.00, u svečanoj sali Jugoslovenskog rečnog brodarstva, Kneza Miloša 82. Stihove će govoriti Biljana Racković, Goran Sultanović, Aleksandar Gajšek…

»»» Udruženje Krokodil u saradnji sa Goethe institutom, predstavlja istaknutog nemačkog pisca Marsela Bajera, oktobarskog gosta Krokodilove Kuće za pisce. Bajer će nastupiti 2. oktobra od 20.00 u okviru programa Literarni kafe u Goethe institutu, a u razgovoru učestvuju prevodilac Jan Krasni i izdavač Vladislav Bajac.

»»» U okviru filmskog programa Oktobarskog salona „Stvari koje se ponovo pojavljuju“, 3. oktobra od 18.00, biće organizovna projekcija filma „Through a Fine Screen“ i razgovor sa umetnikom Zaharijem Formvaltom. Moderator razgovora na engleskom u Resavskoj 40b biće Goran Petrović.

»»» U petak, 3. oktobra oko podne, Knez Mihailovom ulicom proći će karnevalska povorka i biće organizovan program na platou ispred SANU, kojim će biti predstavljeni Dani ludaje u Kikindi (9-12. oktobar). Pored muzike tamburaša biće održana i degustacija poslastica od ludaje.

»»» Prvenstvo grada u košarci za učenike od prvog do trećeg razreda srednjih škola biće održano od 6. do 9. oktobra u SC „Vizura“ (Tošin bunar 224a) i na njemu će učestvovati više od 300 srednjoškolaca. Učenici i učenice koje osvoje prvo mesto na međuokružnom takmičenju, pa zatim i na republičkom, učestvovaće sa svojim vršnjacima na Svetskom prvenstvu u Limožu koje će se održati u aprilu 2015. godine.

»»» U sklopu programa obeležavanja 70 godina od oslobođenja Beograda u nedelju, 19. oktobra, biće svečano otkrivena ploča posvećena Konstantinu Koči Popoviću u ulici koja će nositi njegovo ime (dosadašnja Zagrebačka). Tim povodom, Istorijski arhiv Beograda, u kome se čuva Legat Koče Popovića, realizovaće izložbu o njegovom životu i radu na 14 izložbenih panoa. Panoi će biti postavljeni u izlozima zgrade broj 9 na uglu ulica Zagrebačke i Gavrila Principa (bivši prostor „Metalservisa“).

»»» Zainteresovani građani mogu u nedelju, 5. oktobra, obići zdanje Doma Narodne skupštine u 9.30 i 10.30 i ujedno videti izložbu „Jul 1914“. Pre toga, moraju se najaviti Turističko-informativnom centru TOB-a (Knez Mihailova 5) na 2635-622 i 2635-343. Prijavljivanje za obilazak izložbe „Jul 1914 u dokumentima Arhiva Srbije“, koja je postavljena u holu Doma Narodne skupštine, vrši se na 011/3026-273, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30.

»»» Palilulski osnovci će, treću godinu zaredom, plivati u zimskoj sezoni na bazenima SRC „Tašmajdan“. Oni će svakog radnog dana plivati u najmanje dva termina, pre i posle podne, uz stručan nadzor profesionalnih trenera. Za neplivače i poluplivače organizovana je škola u posebnim terminima. Info: 011/2694-429 i kontakt@palilula.org.rs. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.