Naslovna » BG servis » PayPal – primanje novca od 8. oktobra
PayPal
PayPal

PayPal – primanje novca od 8. oktobra

Za sve zainteresovane da na jednostavan i brz način prime novac iz inostranstva dobra vest stiže od nadležnih iz Ministrastva trgovine i telekomunikacija. Očekuje se, naime, da PayPal (Pejpal), najveći onlajn servis za novčane transakcije, od 8. oktobra građanima Srbije stavi na raspolaganje kompletnu uslugu i omogući prijem novca na otvoreni PayPal nalog.

Ukoliko se najvljeno ostvari, za nekoliko dana bi pravna i fizička lica mogla putem PayPal-a da naplate prodaju svojih roba i usluga u inostranstvu, kao i da prime novac od stranih kompanija, profitnih i neprofitnih organizacija. Do sada je bilo moguće samo poslati novac i kupiti robu i usluge u inostranstvu. Podsetimo, za otvaranje PayPal naloga dovoljno je imati e-mail adresu i platnu karticu kojom se može plaćati putem interneta.

Pravo mesto da se saznaju svi detalji sigurno je najavljena konferencija „Pejpal i Digitalna Srbija – gde smo sada, a gde možemo i treba da budemo“, koju u ponedeljak, 6. oktobra, u Pres centru Tanjuga organizuje Centar za razvoj Interneta.

Savetnik za politike Informaciono-komunikacionih tehnologija i odnose sa internet zajednicom Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS), Slobodan Marković, zamenik generalnog menadžera i član Izvršnog odbora Pireus banke Dejan Tešić, predstavnik Centra za razvoj Interneta Zoran Torbica, glavni i odgovorni urednik portala Nadlanu.com i bloger Milan Kamponeski, kao i IT pravnik Žarko Ptiček kompetentni su učesnici, čije prisustvo najavljuju B92 i Blic. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković