Naslovna » BG servis » Most preko Dunava – Pupinov most
Most Zemun - Borča - Pupinov most (foto: beobuild.rs)
Most Zemun - Borča - Pupinov most (foto: beobuild.rs)

Most preko Dunava – Pupinov most

Gradsko veće grada Beograda prihvatilo je predlog Komisije za spomenike i nazive ulica i trgova Skupštine grada Beograda da most preko Dunava na poziciji Zemun – Borča ponese naziv Pupinov most, po imenu srpskog naučnika, pronalazača i dobrotvora Mihajla Pupina.

Juče je navršeno 160 godina od rođenja Mihajla Pupina. Rođen je u Idvoru, kod Pančeva 1854. godine. Komisija za spomenike i nazive ulica i trgova Skupštine grada Beograda na sednici održanoj 7. oktobra 2014. godine usvojila je inicijativu građana Beograda da most Zemun-Borča ponese naziv po Mihajlu Pupinu.

Građani su glasali preko elektronske adrese televizije Studio B do 30. septembra i najviše glasova pristiglo je za predlog da novi most ponese naziv po Mihajlu Pupinu. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dalo je saglasnost na predlog rešenja komisije da se mostu preko Dunava dodeli ime Pupinov most.

O ovom predlogu na prvoj narednoj sednici izjasniće se odbornici Skupštine grada Beograda. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.