Naslovna » Izlasci » Proslava 70. godina od oslobođenja Beograda
Oslobođenje Beograda
Oslobođenje Beograda

Proslava 70. godina od oslobođenja Beograda

Od 10. do 20. oktobra biće upriličena proslava 70. godina od oslobođenja Beograda.

Beograđani i njihovi gosti moći će da uživaju u programima koje su pripremili Biblioteka grada Beograda, Muzej PTT, Muzej istorije Jugoslavije, JP „Beogradska tvrđava“, Muzej grada Beograda, Zavod za zaštitu spomenika kulture, Jugoslovenska kinoteka, Dom omladine Beograda i Sava centar.Za dž

Centralne manifestacije proslave su vojna parada i svečana akademija u čast oslobodiocima Beograda, koja će se održati u Kombank areni. U okviru proslave biće svečano otkrivene spomen-ploče narodnih heroja Koče Popovića i Peke Dapčevića. Tačna satnica svih događaja biće objavljena sledeće nedelje.

Na poziv SUBNOR-a Srbije, gosti Beograda biće predstavnici boračkih organizacija Ruske federacije, Velike Britanije, Francuske, Belorusije, Ukrajine, Azerbejdžana, Italije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Makedonije.

Najavljeno je učešće i drugih javnih preduzeća, gradskih i republičkih institucija.

Po rečima organizatora Beograd je potpuno spreman da dostojanstveno proslavi sedamdeset godina od oslobođenja i života u slobodi i da „Beograđani treba da budu ponosni na program koji je pripremljen kako bi se ovaj veliki događaj obeležio“. (danubeogradu.rs)