Naslovna » Izlasci » Festivali » Ring Ring festival 2014. Extended
Haker Flaten Chicago Sextet (foto: Sera Martin)
Haker Flaten Chicago Sextet (foto: Sera Martin)

Ring Ring festival 2014. Extended

Neposredno pred početak festivala Ring Ring u drugoj polovini maja, Srbiju su zadesile tragične poplave, pa su prve dve festivalske večeri odložene.

Organizatori su već planirali da neki sastavi nastupe na jubilarnom 20. izdanju Ring Ring festivala od 21. do 25. maja 2015, a neki će nastupiti u sledećih mesec dana u okviru Ring Ring festival 2014. Extended.

Glavni deo programa biće organizovan u KC Rex. Najpre će 12. novembra nastupiti grupa Made To Break, koju predvodi saksofonista Ken Vandermark, ljubimac beogradske publike. U sastavu su još bubnjar Tim Daisy i austrijski elektroničar Christof Kurzmann. Sam Vandermark za svoj najnoviji sastav tvrdi da je muzički najradikalniji do sada.

U Rexu će nastupiti i kultni njujorški autor William Basinski, koji će svoj solo koncert održati 20. novembra. Brojna značajna dela tokom proteklih 30 godina i nedavno muzika za predstavu „Život i smrt Marine Abramović“, lansirali su Boba Vilsona među najtraženije američke autore 21.veka.

Ulaznice za koncerte u Rex-u mogu se kupiti od 5. novembra, po ceni od 300 dinara za svako veče.

Poslednji koncert u ovom dodatku najznačajnijeg festivala nove muzike u regionu je nastavak saradnje sa Studijom 6 Radio Beograda. Tamo će 3. decembra od 21.00, uz živi prenos na Radio Beogradu 3 i televizijskom kanalu RTS Digital, nastupiti Ingerbright Haker Flaten Chicago Sextet. U ovom sastavu, koji predvodi legendarni norveški basista a američki zet, sviraju najpoznatiji muzičari iz Čikaga, od kojih su saksofonista Dave Rempis, vibrafonista Jason Adasievicz i bubnjar Frank Rosaly dobro poznati domaćoj publici.

Festival su podržali Ministarstvo kulture i informisanja i Ambasada SAD u Beogradu. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.