Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » „Vogue“ o Beogradu: Grad okrenut budućnosti
Beograd
Beograd

„Vogue“ o Beogradu: Grad okrenut budućnosti

Italijansko izdanje čuvenog modnog magazina „Vogue“, objavilo je članak pod naslovom „Pet alternativnih gradova za idealan jesenji vikend – od Severne Evrope do granica Mediterana“, u kome čitaocima pored Liverpula, Talina, Antverpena i Roterdama, preporučuju i Beograd.

„Pariz, London, Barselona, Prag, Berlin, ne dovodimo u pitanje njihovu slavu, ali ovoga puta smo rešili da se okrenemo manje očiglednim destinacijama i odemo u gradove koji su ‘vrući’ u ovom trenutku. Oni su mladi, alternativni, pristupačni i okrenuti budućnosti. To su: Talin, Liverpul, Beograd, Roterdam i Antverpen“, navodi se u tekstu.

U delu teksta o Beogradu opisan je dan koji je novinarka magazina „Vogue“ provela u srpskoj prestonici: „Po duhu stare Evrope i šarmantnoj atmosferi hotel Moskva asocira na Grand hotel u Budimpešti (hotel iz filma „Grand Budapest Hotel“). Ovaj slavni hotel u centru Beograda koji datira iz 1908. godine bio je početna tačka moje posete. Šetali smo Ulicom kralja Petra, istorijskom arterijom grada, i onda, po savetu prijatelja, zaputili se pravo ka Skadarliji, beogradskom Monmartru. Ova boemska četvrt je zaista neodoljiva. Živa muzika, uske ulice, galerije i barovi na Dunavu, u Beogradu vam nikad neće biti dosadno. Tu je i Savamala, stara beogradska četvrt koja je postala utočište mladih kreativaca, umetnika, dizajnera… Na kraju, skoknuli smo do Supermarketa, prve konceptualne prodavnice u Srbiji i uživali u čarobnom zalasku sunca, u duhu pesme srpskog pesnika Miloša Crnjanskog, ‘Lament nad Beogradom'“.

Originalni tekst možete da pročitate OVDE. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.