Naslovna » BG servis » Vojna parada – mapa i informacije za građane
Vojna parada - mapa
Vojna parada - mapa

Vojna parada – mapa i informacije za građane

Vojna parada, povodom obeležavanja 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu i 100 godina od početka Velikog rata, biće održana 16. oktobra od 15.30.

Zainteresovani građani će moći da posmatraju paradu iz Bulevara Nikole Tesle sa dunavske strane, kao i sa Kalemegdana. Gradske vlasti mole građane će paradu da posmatraju iz Bulevara Nikole Tesle da dođu najkasnije do 14.00, jer od 15.00 neće biti moguće kretanje u širem rejonu Ušća, gde se parada održava.

Mesta ulaska za građane su (detalje pogledajte na mapi):

1. prilaz sa Brankovog mosta i iz pravca „Ušće“ SC: u blizini „Ušće“ SC, raskrsnica Bulevara Nikole Tesle i Ulice ušće, i
2. prilaz iz pravca hotela „Jugoslavija“ i Trešnjinog cveta: raskrsnica Bulevara Nikole Tesle i Trešnjinog cveta.

Posetioci koji budu dolazili na paradu ne smeju da nose rančeve, torbe, oružje ili šiljate predmete.

U zonama gde će biti posetioci obezbeđene su cisterne sa vodom, a dežuraće i kola Hitne pomoći. Takođe, na dva bočna prilaza biće postavljene i dve poljske bolnice.

Za goste i zvanice koji dolaze sa pozivnicom, prilaz je iz Bulevara Mihajla Pupina na istočni ulaz Palate Srbija. Preporučuje se dolazak najkasnije do 15.00.

Zatvorene ulice

Zbog Vojne parade – Beograd 2014 biće zatvorene pojedine ulice na Novom Beogradu. Do 16. oktobra u 20.00 biće zatvoreni Bulevar Nikole Tesle i Ulica ušće.

Bulevar Nikole Tesle biće zatvoren od Bulevara Mihajla Pupina do Trešnjinog cveta. Deo Bulevara Nikole Tesle, od Ulice trešnjinog cveta do Džona Kenedija, danas i u sredu, 15. oktobra, od 14.00 do 18.00, i u četvrtak, 16. oktobra, od 8.00 do 20.00 takođe će biti zatvoren za saobraćaj.

Ulica ušće, od Bulevara Nikole Tesle (izlaz iz PC „Ušće“) do Bulevara Nikole Tesle (prolaz ispod Brankovog mosta iz pravca Starog Sajmišta) takođe će do četvrtka,16. oktobra u 20.00 biti zatvorena za saobraćaj.

Promenjene trase autobusa

Vozila sa linija 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu od Brankovog mosta do Glavne ulice u Zemunu, u oba smera, u navedenom periodu kretati Bulevarom Mihaila Pupina, Aleksandra Dubčeka, Nikolaja Ostrovskog, Avijatičarski trg i dalje redovnim trasama. Vozila sa linije 15 će umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu od Brankovog mosta do Ulice 22. oktobra u Zemunu, u oba smera, u navedenom periodu saobraćati Bulevarom Mihaila Pupina, Aleksandra Dubčeka, 22. oktobra i dalje redovnom trasom.

U smeru ka okretnici „Novi Beograd – Toplana“ vozila sa linije 60 ići će sledećom trasom: Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka Zelenom vencu vozila sa ove linije koristiti redovnu trasu.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog gradskog saobraćajnog prevoza.

Apel za uklanjanje vozila

JKP „Parking servis“ apeluje na građane da uklone vozila sa trase Vojne parade, danas i sutra od 14.00 do 18.00, u delu Bulevara Nikole Tesle, od Brankovog mosta do raskrsnice sa Ulicom Džona Kenedija, zbog priprema za održavanje parade.

Ukoliko vlasnici svoje automobile ne pomere, izmestiće ih Služba za transport vozila „Parking servisa“ na najbliže parking mesto, bez naknade.

Sve potrebne informacije o izmeštenim vozilima moći će da se dobiju pozivom na broj telefona 3035-400. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.