Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Beogradski sajam: Expozim, od 27. do 30. novembra
Expozim

Beogradski sajam: Expozim, od 27. do 30. novembra

Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije Expozim biće otvoren na Beogradskom sajmu od 27. do 30. novembra. Uz otvaranje Expozim-a, po tradiciji, počinje i zimska sportska i turistička sezona.

U hali 4 Beogradskog sajma, na površini od 4000 kvadratnih metara izlagačkog prostora, učestvovaće najveći domaći uvoznici i proizvođači zimske sportske opreme, zastupnici najpoznatijih svetskih brendova, zimskih turističkih centara, skijališta, najvećih turističkih agencija, hotela, odmarališta i poznatih zimskih turističkih destinacija.

Posetioci ovog sajma, koji će po izlagačkoj ponudi biti najveći do sada, moći će na jednom mestu da kupe novu i razmene ili servisiraju polovnu sportsku opremu i odaberu povoljan turistički aranžman za predstojeću zimu, novogodišnje i božićne praznike.

Od rukavica do motornih sanki

Na sajmu Expozim, koji će 29. put na Beogradskom sajmu, posetioci će moći da biraju između 150 najpoznatijih svetskih proizvođača skijaške, planinarske, fitnes i kamp opreme, najnovijih modela skija, sanki, snow bordova, cipela, vezova, ski kombinezona, rukavica, kapa, naočara. Proizvođači i distributeri odeće predstaviće najnovije modele ski odela, jakni i drugih elemenata zimske sportske odeće.

U posebnom segmentu biće predstavljena ATV vozila, motorne sanke, servisi za reparaciju i unapređenje kvaliteta već postojeće sportske opreme.

Na sajmu će biti izložena i bogata ponuda medicinskih preparata za sportiste i rekreativce. Najnovije modele svojih proizvoda izložiće Sport Vision, Đak, Nsport, Planet Bike, Beosport, Ctc Unite, Guevara, Esensa, Farma Logic, Marconi i druge kompanije.

Proizvođači odeće i sportske opreme odobravaće posetiocima ekskluzivne sajamske popuste na svoje proizvode od 20 do 70%.

Expozim

Aranžmani i turistička ponuda

Na sajmu će biti predstavljena odabrana zimska turistička ponuda iz celog regiona jugoistočne Evrope. Na posebno uređenom izlagačkom prostoru Skijališta Srbije biće predstavljena veoma bogata turistička ponuda najvećih srpskih zimskih centara – Kopaonika, Zlatibora i Stare planine.

Skijališta Srbije će, kao i prošle godine, na svom izlagačkom prostoru odobravati specijalan sajamski popust od 10% na kupovinu ski pasa za predstojeću zimsku sezonu, što će za četvoročlanu porodicu predstavljati veliku uštedu u kućnom budžetu.

Združena skijališta Slovenije dolaze u Beograd sa najpotpunijom ponudom za odmor i skijanje u slovenačkim smučarskim centrima. Iz Bugarske na Beogradski sajam dolazi ski resort Borovec. Turistička organizacija Crne Gore predstaviće aranžmane i turističku ponudu Žabljaka, Kolašina i Budve.

Turistička organizacija Istočnog Sarajeva promovisaće najatraktivnije smeštajne i skijaške kapacitete Jahorine. Sa Kopaonika će posebno biti predstavljeni apartmani „Kraljevi čardaci“ i „Mujen“.

Prvi Sajam sporta i drugi sadržaji

Najveće srpsko skijaško udruženje SkiBus premijerno će na ovogodišnjem sajmu Expozim, u petak, 28. novembra od 18.00, u Velikoj sali na galeriji hale 4, prikazati skijaški film „The Edge“ / „Kantna“ Sandija Muroveca, jednog od trenera poznate slovenačke alpske skijašice, svetske prvakinje Tine Maze. Sandi Murovec će tokom sajma biti počasni gost Ski busa, na štandu ovog udruženja.

Expozim

Prvi put ove godine u hali 2 Beogradskog sajma, od 27. do 29. novembra biće organizovan Sajam sporta, čiji su organizatori Ministarstvo omladine i sporta u Vladi Srbije i Sportski savez Srbije. Cilj ovog sajma je da predstavi sva dostignuća vrhunskog, školskog, rekreativnog i univerzitetskog sporta u Srbiji. Na jednom mestu posetioci će moći da saznaju mnoge pojedinosti o svim sportovima, najuspešniji klubovi izložiće svoje medalje i trofeje, a biće održana i brojna predavanja eminenetnih stručnjaka iz oblasti sportske medicine.

Gorska služba spasavanja Srbije, čiji cilj je spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima, predstaviće na sajmu Expozim svoje akcije. Službu su osnovali istaknuti alpinisti, a danas je čini 200 aktivnih spasilaca, planinara, speleologa, ronilaca, skijaša, paraglajdista.

Asocijacija „Sport za sve“ organizovaće u subotu 29. novembra od 12.00, u Svečanoj sali direkcije Beogradskog sajma stručnu tribinu „Zimski sportsko-rekreativni turizam“, uz učešće eminentnih predavača, profesora i eksperata za ovu oblast. Na svom izlagačkom prostoru ova asocijacija će tokom sajma promovisati svoje zimske aktivnosti: Rekreativne susrete na Kopaoniku, Snežnu avanturu na Tari, Zimski festival dečje rekreacije na Zlatiboru, dvadeseti jubilarni susret rekreativaca na Jahorini, vikende na snegu, rekreativne programe na Divčibarama, Beogradsku biciklijadu i Eko-rekreativni kamp u Perućcu.

Opština Majdanpek promovisaće na ovogodišnjem sajmu zimskog sporta i turizma Rajkovu pećinu i druge prirodne atrakcije donjeg Podunavlja, uz finansijsku podršku Evropske unije i Austrijske razvojne agencije ADA.

Cene i radno vreme

Radno vreme sajma biće od 10.00 do 20.00. Cena ulaznica biće 300 dinara za pojedinačne i 150 dinara za grupne posete. Ulaz na Sajam sporta biće besplatan.

Sajam sporta otvoriće u četvrtak, 27. novembra u 12.00, u hali 2, ministar omladine i sporta u Vladi Srbije, Vanja Udovičić. Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije Expozim otvoriće u četvrtak, 27. novembra u 13.00, u hali 4 čuveni slovenački skijaš, svetski omladinski prvak, drugoplasirani u Svetskom kupu i osvajač bronzane medalje na Zimskoj olimpijadi u Lilehameru, Jure Košir. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.