Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Braća Teofilović i Miroslav Tadić u Kolarcu
Braća Teofilović i Miroslav Tadić (foto: Nebojša Babić)
Braća Teofilović i Miroslav Tadić (foto: Nebojša Babić)

Braća Teofilović i Miroslav Tadić u Kolarcu

Gitarista Miroslav Tadić, kog očekuje zajednički koncert sa braćom Teofilović u ponedeljak, 10. novembra od 20.00, u Kolarcu, snimio je obradu pesme „Ona se budi“ kultnog benda Šarlo Akrobata.

Na albumu „Mirina“ Tadić je, pored kompozicija Arsena Dedića, Zdenka Runjića i drugih, snimio i „Ona se budi“, ističući da jako voli „tu pesmu i sjajnu energiju koja zrači iz originalnog snimka Šarla akrobate“.

– Svirajući je otkrio sam da mogu da je prikažem na jedan novi način, da iz nje izvučem neku dimenziju koja se ne vidi tako lako i mislim da sam uspeo. To je moj proces kod bilo koje obrade ili aranžmana koji radim… Uvek pokušavam da pronađem i izrazim neku emociju ili energiju koja postoji u pesmi ali je možda promakla drugim muzičarima – objašnjava Tadić.

Sa vokalnim duom Radišom i Ratkom Teofilović, Tadić će održati koncert u Kolarčevoj zadužbini, koji nosi simboličan naziv „Zaboravljeni svet Balkana“.

Jedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike Teofilovići planiraju da sa Tadićem, pored ostalog, izvedu kompozicije sa zajedničkog albuma „Vidarica“, ali najavljuju i „neke nove obrade starih pesama koje su nastajale inspirisane zajedničkim putovanjima i koncertima“.

Ulaznica za koncert Teofilovića i Miroslava Tadića košta 1.200 dinara na blagajni Kolarca i preko mreže Eventim. (danubeogradu.rs)