Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Brazilska TV Globo u Beogradu
Beograd
Beograd

Brazilska TV Globo u Beogradu

Ekipa TV Globo iz Brazila boravi u Beogradu i Srbiji da bi snimila dokumentarnu putopisnu emisiju, na najuticajnijoj i najgledanijoj televiziji na prostoru Latinske Amerike.
Naziv putopisne emisije je „Globo Reporter“, i bavi se istorijom, kulturom, prirodnim bogatstavima i tradicijom, kako Brazila tako i drugih destinacija koje žele da približe svojoj publici.

Bazirajući se na kulturu i nasleđe naše zemlje, ekipa ove televizije obilazi Beograd, Novi Sad, Suboticu, Zlatibor, Frušku goru, Topolu i Oplenac, manastir Studenicu, i brojne druge lokacije. Za što verodostojniji prikaz srpske tradicije i narodnih običaja koji se retko nalaze u turističkim vodičima, ekipa je posetila i srpske porodice koje su 8. novembra slavile slavu Mitrovdan.

– Odlučili smo da snimimo emisiju o vašoj zemlji jer Brazilci ne znaju mnogo o njoj, a Srbija je prelepa zemlja. Ovom prilikom želimo da iskažemo divljenje vašem narodu, jer, gde god da smo boravili, nailazili smo samo na topao prijem i predusretljivost. U selima u unutrašnjosti zemlje porodice su nas ugostile kao da smo deo njih. Srbi su jako srdačni i gostoprimivi, što nas je jako dojmilo – kaže Ana Flávia Pinheiro, producent emisije.

Tokom snimanja u Beogradu, četvoročlana ekipa je obišla Beogradsku tvrđavu, Hram svetog Save, Narodni muzej i Narodno pozorište, Muzej istorije Jugoslavije i Kuću cveća, Skadarliju, Trg Nikole Pašića i druge znamenite i važne lokacije.

– Beograd nas je oduševio, pre svega zbog fantastične arhitekture koja odražava njegovu bogatu istoriju, ali i zbog energije koja se ovde oseća. Beograd je veoma živ grad! Muzičari na ulicama, ljudi koji se zabavljaju, puno kafića i restorana. Definitivno smo se zaljubili u Srbiju – slaže se ekipa TV Globo.

Dolazak brazilske TV Globo realizovan je na preporuku Ambasade Republike Srbije u Brazilu i MSP-a, i uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja, Nacionalne turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Beograda. (TOB)