Naslovna » BG svaštara » Nauka » CPN: Prvi Makers Lab u Srbiji
Makers Lab

CPN: Prvi Makers Lab u Srbiji

Posle četiri godine od osnivanja, Centar za promociju nauke (CPN) otvara prvi Makers Lab u Srbiji, 24. novembra u 19.00.

Novi, interaktivni prostor koji podstiče kreativnost, širenje znanja i inovacije zove se Kliker, a CPN ga otvara posle više stotina naučnopopularnih događaja širom Srbije, tačno na svoj četvrti rođendan.

Od ponedeljka, 24. novembra, u centru Beograda, na adresi Knez Mihailova 5, svi posetioci, bez obzira na uzrast, imaće priliku da se samostalno oprobaju u izgradnji gradova, u proizvodnji uvrnutih mašina i kreativnih izuma, upotrebi novih materijala, savremenih mehaničkih i električnih uređaja.

Makers Lab posetiocima nudi alate, prostor i znanja pomoću kojih će ideje oživeti. Kliker Makers Lab je mesto gde se kreativnost i spretnost pretaču u jednostavne, ali zanimljive oblike.

U Klikeru postoji kutak za svakog. Najmlađi, kao i oni manje iskusni, ovde mogu da naprave svoje prve mehaničke ili elektronske sklopove, dok oni iskusniji mogu samostalno da ostvare svoje zamisli u Inovacionoj laboratoriji Centra za promociju nauke. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.