Naslovna » Izlasci » Pozorište » Drama i ples: Premijera predstave „I konje ubijaju, zar ne?“
I konje ubijaju, zar ne? - Madlenianum
I konje ubijaju, zar ne? - Madlenianum

Drama i ples: Premijera predstave „I konje ubijaju, zar ne?“

Na Maloj sceni Madlenijanuma 28. novembra u 20.00 će biti izvedena premijera dramsko-plesne predstave „I konje ubijaju, zar ne?“.

Komad je nastao na osnovu istoimenog romana Horasa Mekoja i pobednik je Konkursa za mlade pozorišne stvaraoce koji je prvi put otvoren u Madlenianumu u februaru ove godine.

Konkurs je naišao na odobravanje javnosti i na odličan odaziv umetnika.

Priča o plesnom maratonu i ovo delo koje je predložila autorska ekipa predvođena dramaturgom Milicom Konstantinović, rediteljem Borisom Todorovićem i koreografom Milošem Sofrenovićem, pokazala se kao ideja koja pruža najviše potencijala za uzbudljiv i dobar pozorišni događaj.

Autorsku ekipu predstave „I konje ubijaju, zar ne?“ čine i Janja Lončar, kompozitor, Milica Stanković, scenograf i Aleksandar Kovačević, kostimograf.

Glumački ansambl oformljen je u junu posle četvorodnevne audicije i čine ga: Violeta Goldman u ulozi Glorije Biti, Andrija Daničić kao Robert Sajvertin, Stevan Piale kao Džejms Bejts, Lidija Cvetić kao Rubi Bejts, Miloš Milić kao Džoel Žerard, Iskra Brajović kao Elis Tomplin, Radomir Nikolić kao Roki Gravo, Saša Joksimović kao Rolo Piters i Dragica Ristanović kao g-đa Lajden.​ (danubeogradu.rs)