Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival brazilske kulture od 6. do 9. novembra
Festival brazilske kulture
Festival brazilske kulture

Festival brazilske kulture od 6. do 9. novembra

Od 6. do 9. novembra na nekoliko lokacija u Beogradu biće organizovan Festival brazilske kulture koji će zainteresovanima omogućiti uvid u brazilski ples, muziku ali i borilačke veštine.

U salonima objekta Porsche Beograd Ada gostovaće 25 vrhunskih predavača capoeire, brazilske điu đice i plesova samba, frevo, forro, brazilian shake i afro dance. Zainteresovani će imati priliku da uče od najboljih majstora capoeire: Garrincha, Itapuan, Gato i Mestre Pulmao koji je i osnivač grupe Senzala-Mestre Peixinho. Takođe ljubitelji brazilske điu đice moći će da se upoznaju sa jednim od najpoznatijih majstora, Zeom Radiolom. Karnevalska atmosfera je zagarantovana uz samba bend Embrazado koji će pratiti svakodnevne aktivnosti kroz pravi karnevalski performans prenesen u Seat salon.

U Radničkoj 4 festival će se održavati 6. i 7. novembra od 17.00 do 18.00, kao i 8. i 9. novembra od 10.00 do 11.00. Svi zainteresovani moći će da učestvuju u promo časovima.

U subotu, 8. novembra, biće održana ceremonija dodele pojaseva „Batizado i troca de corda“, domaćim i učesnicima iz regiona. Posebna pažnja će biti posvećena najmlađim učesnicima koji će imati svoje zasebne prostorije za vežbanje i trenere. Seminari će biti organizovani svakoga dana do 22.00 posle čega se brazilska energija prenosi u beogradske restorane i klubove.

U četvrtak 6. novembra od 22.00, u restoranu „Sokače“ biće organizovano srpsko-brazilsko veče, a u petak, 7. novembra od ponoći, u noćnom klubu Mr Stefan Braun – Brazil DJ Night – gde je specijalni gost brazilski DJ Lucio Lopes. U subotu, 8. novembra od 23.00, prava karnevalska atmosfera seli se u klub „Molokini“ gde će biti priređena Festa Brasileira.

Organizator manifestacije je Centar brazilske kulture iz Beograda koji dugi niz godina uspešno približava kulturne vrednosti Brazila na našim prostorima kroz sportske aktivnosti, plesove i mogućnost učenja portugalskog jezika. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.