Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Gala koncert: Majstori baroka i klasike
Klaudio Arimani i Jovan Kolundžija
Klaudio Arimani i Jovan Kolundžija

Gala koncert: Majstori baroka i klasike

U četvrtak, 4. decembra od 20.00, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine biće održan gala koncert „Majstori baroka i klasike“.

Jedna od najdužih koncertnih tradicija u regionu, upravo je vezana za ime Jovana Kolundžije. Osmu godinu zaredom, maestro će i ovog decembra pozdraviti publiku u Kolarcu, a kao i na prethodna dva nastupa, scenu će podeliti sa prijateljima iz našeg najuglednijeg kamernog ansambla Gudači sv. Đorđa.

Prateći ideju predstavljanja istaknutih muzičkih autora, i naredni koncert Jovan Kolundžija će posvetiti jednom od najpopularnijih kompozitora svih vremena – Antoniju Vivaldiju, miljeniku publike koja sa posebnim oduševljenjem pozdravlja izvođenja svih njegovih dela, ali jednog posebno – čuvenih „Godišnjih doba“, koja se dugo nisu našla na repertoaru violiniste, a poznato je da ih izvodi sa izuzetnom virtuoznošću.

Sa željom da kroz svoju umetničku zadužbinu, Centar lepih umetnosti Guarnerius, kao i kroz svoje koncertne projekte, u našu zemlju dovede velika imena sa svetske muzičke scene, ovogodišnji koncert Jovana Kolundžije donosi pravu ekskluzivu – jedan od najpoznatijih i najcenjenijih flautista današnjice, Klaudio Arimani (Claudio Arimany) iz Španije, biće gost Beograda i iste večeri će sa ansamblom Gudači sv. Đorđa, publici prirediti pravi muzički praznik, uz dela V. A. Mocarta, kompozitora po čijim je izvođenjima Arimani stekao svetsku slavu.

Na programu koncerta naći će se Koncert za flautu u G-duru, kao i Andante u C-duru, čije će izvođenje biti prava retkost, s obzirom da se ne može čuti često, čak ni na svetskoj koncertnoj sceni. Maestro Arimani će na Kolarcu nastupiti prvi put.

Ulaznice za koncert su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.