Naslovna » Izlasci » Film » „Hobit: Bitka pet armija“ u HFR tehnologiji
Hobit: Bitka pet armija
Hobit: Bitka pet armija

„Hobit: Bitka pet armija“ u HFR tehnologiji

Prvi film koji će biti prikazan u High Frame Rate (HFR) tehnologiji biće „Hobit: Bitka pet armija“, 11. decembra u pet minuta posle ponoći.

U Srbiji HFR će biti instaliran u bioskopima Roda Cineplex, Cineplexx Ušće SC i Delta City, kao i u novosadskom bioskopu Arena Cineplex. Mreža mobilnih bioskopa Mobil 3D Cinema takođe će biti modernizovana.

Film reditelja Pitera Džeksona „Hobit: Bitka pet armija“ (The Hobbit: The Battle of the Five Armies) biće prikazan u najnovijoj tehnologiji samo u odabranim bioskopima, a ona donosi 48 slika u sekundi (za razliku od aktuelnih projekcija sa 24 slike u sekundi).

Pokreti u filmu će biti dočarani još realnije, a kvalitet 3D projekcija biće još bolji. HFR će posebno biti primetan kod brzih scena u filmu, kao i kod kretanja kamere koja prati određeni objekat ili osobu u sceni. Senzacionalan bioskopski doživljaj je zagarantovan upravo kod 3D filmova jer je pozadina savršeno oštra pa se time 3D efekat znažajno pojačava.

Kompanija „Art Vista“ je najavila turneju u više od 100 mesta širom Srbije posredstvom mobilnih ekipa „Mobil 3D Cinema“.

Hobit: Bitka pet armija

U poslednjem delu čuvene trilogije biće prikazana odlučujuća bitka u Međuzemlju. Videćemo povratak zmaja Šmauga, koga je poznata družina u prethodnom nastavku proterala iz njegovog staništa.

Ljuta i opasnija nego ikada, ova neman će biti stalna pretnja stanovnicima Dugog jezera. Dok će Torin biti opsednut ponovo osvojenim blagom, Gandalfa će brinuti hoće li stanovnici Međuzemlja prepoznati pravu opasnost koja dolazi u liku Saurona.

Zanimljivo je da će na kraju filma završna bitka trajati 45 minuta, dok ceo film traje 160 minuta.

Uloge tumače Martin Frimen, Ijan Mekelen, Ričard Armitadž, Luk Evans Orlando Blum, Ejdan Tarner i drugi. (danubeogradu.rs)

http://youtu.be/DkBDeYla3FY

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.