Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Mikser House: Bend Zaa predstavlja novi album 14. novembra
Zaa (foto: Aleksandar Nešić)
Zaa (foto: Aleksandar Nešić)

Mikser House: Bend Zaa predstavlja novi album 14. novembra

Kruševački Zaa, jedinstvena muzička pojava u regionu, održaće beogradsku koncertnu promociju trećeg albuma „What About“, 14. novembra u Mikser House-u (Karađorđeva 46).

Publika će pored singlova koji su već postali hitovi: ’99 Hope, What About, I Drive, Time, moći da čuje i sedam potpuno novih pesama, kao i odabrane numere iz celokupne diskografije benda. Gosti na koncertu će biti beogradski bend Teški zulum i kruševački DJ dvojac Funky Brothers.

Karte su dostupne u pretprodaji po ceni od 400 dinara na biletarnici Mikser House-a, dok će na dan koncerta njihova cena biti 500 dinara.

Gitarista benda Zaa, Ivan Đokić, ne krije uzbuđenje:
– Ne mogu opisati koliko smo svi iz ekipe uzbuđeni zbog koncerta u Mikser House-u. Tokom 2013. smo u Beogradu nastupali isključivo na festivalima (Super Natural, KST maskenbal, Reggae marathon…) tako da dugo nismo svirali celovečernji koncert u glavnom gradu. Turneja povodom novog albuma je u poodmakloj fazi, bend je savršeno uvežban i spreman da se publici predstavi u najboljem svetlu. Pozvali smo prijatelje iz benda Teški zulum, ljude sa kojima smo proživeli mnogo lepih trenutaka nastupajući zajedno i zaista postali veliki prijatelji. Takođe će kao gosti nastupiti i naši drugari iz Kruševca, DJ dvojac Funky Brothers. Svim srcem želimo da to veče bude praznik muzike i da ostane kao lepa uspomena svima koji budu odlučili da dođu na naš koncert.

Album „What About“ predstavlja korak dalje u razvoju muzičkog izraza benda i donosi znatno čvršći zvuk u odnosu na dva prethodna. Iako su i dalje dominantni ska i reggae ritmovi, oni više nisu toliko u prvom planu, i ustupaju mesto rock zvuku, a pesme su istovremeno i tvrde i živahne, i prepoznatljive i neočekivane. U žanrovskom smislu, album se može okarakterisati kao post-rock-reggae ili crossover sa elementima reggae muzike. Tekstovi su primetno slikovitiji, sa više metafora, stih slobodniji, a poruke vatrenije.

Beogradski koncert deo je velike regionalne turneje, a očekuju ih i gostovanja u Nišu (21. novembar, klub Feedback), Leskovcu (22. novembar, klub Gruv), Smederevu (5. decembar, The George Bar), Čačku (6. decembar, Srpski pub), u Ljubljani (27. decembar, Gala hala), kao i brojni drugi koncerti. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.