Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Mikser House: Đura i Mornari, 7. novembra
Đura i Mornari
Đura i Mornari

Mikser House: Đura i Mornari, 7. novembra

Veliki koncert kultnog benda Đura i Mornari biće održan u petak, 7. novembra od 21.00, u Mikser House-u, i to u godini kada se obeležava dvadesetogodišnjica početka rada ovog sastava.

Bend Đura i Mornari već duže vreme postoji na srpskoj muzičkoj sceni i do sada su stekli veliki broj poštovaoca koji iz godine u gotdinu verno prate njihov rad. Mnogima omiljen sastav na domaću muzičku scenu doneo je osveženje u vidu „World Music“ latino zvuka koji je u svetu dožive ekspanziju, a u isto vreme u te ritmove savršeno uklopio i urbanu beogradsku poeziju Vladimira Đurića Đure Mornara.

Osamdesetih godina Đura Mornar bio je frontmen benda Heroji koji je bio popularan u celoj eks Jugoslaviji, a početkom devedesetih Đura započinje rad na samostalnom projektu Beogradske maštarije, na kom su mu pomogli Mladen Arsenijević Arsa i Vladan Aćimović Aćim. Album je objavila kuća „L.V.O. Records“, 1994 godine.

Naredne godine Đura je formirao bend Đura i Mornari, a u prvoj postavi svirali su Mladen Arsenijevic Arsa (gitare), Radovan Popović (saksofon), Goran Rakočević Kiki (bas), Ratko Ljubičić Rale (bubnjevi) i specijalni gost na harmonici Miško Plavi.

Snimili su dva albuma „Mediteran“ i „Tropikalizam“. Bend je nastupao vrlo uspešno na brojnim koncertima u Srbiji, kao i na raznim festivalima.

Od 2011. godine u postavi su Boris Đurić (bas), Radivoje Rale Bojanovski (gitara), Dejan Resanović Deki (harmonika) i Nikola Đokić (bubnjevi). Kao specijalni gosti tu su Srđan Tanasković Srki (klavijature) i Milos Đurić Vudi (timbalesi).

Đura i Mornari nastupaju neprekidno po klubovima u Beogradu i širom Srbije više od dvadeset godina, kao i na najpoznatijim domaćim festivalima. Karte za koncert 7. novembra mogu da se kupe u Mikser House-u (Karađorđeva 46) po ceni od 500 dinara. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.