Izdvajamo
Naslovna » BG servis » Osnovan Savet za prava deteta grada Beograda
Savet za prava deteta
Savet za prava deteta

Osnovan Savet za prava deteta grada Beograda

Politikom i strategijom rešavanja prava dece na teritoriji grada Beograda baviće se danas osnovan Savet za prava deteta grada Beograda.

U Savet su uključeni gradski sekretarijati, nevladine organizacije, a na sastancima će učestvovati predstavnici Unicefa.

SAvet će raditi i na prevenciji maloletničke delikvencije, ali i na tome kako postupati sa decom koja su zlostavljena ili su zapostavljena.

Direktor kancelarije Unicefa za Srbiju Mišel Sen Lo je izrazio zadovoljstvo što je Savet osnovan danas, jer je sutra 25-ta godišnjica od usvajanja Konvencije o pravima deteta.

– Drago mi je što će Savet zatražiti podršku civilnog društva, nevladinih organizacija, članova vlade i vladinih tela. Dobro je što će fokus biti na prevenciji. Grad treba da bude bezbedan za decu, ali prava treba da budu data deci kao primarna stvar, a ne kao posledica nekih incidenata. Postojaće jasna strategija, jasan nacionalni plan o tome šta treba da uradimo i mislim da će ovaj Savet biti dobar, imam puno poverenje u njega – istakao je Sen Lo.

Predsednik Saveta je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, članovi Saveta su: Sandra Pantelić, načelnik Gradske uprave grada Beograda, Jasmina Ivanović, sekretar za socijalnu zaštitu, Snežana Đurić, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, Vera Dražić, sekretar za zdravstvo, Slobodan Milosavljević, sekretar za finansije, Prof Falulteta političkih nauka Nevenka Žegarac, Ivana Stevanović iz Centra za prava deteta, Dilbera Sarajlić iz Saveza za cerebralnu i dečju paralizu i Dejan Bojić načelnik Odeljenja za prevenciju i rad policije u zajednici, PU grada Beograda. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.