Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Placido Domingo sa istaknutim gostima u Areni
Micaela Oeste i Placido Domingo
Micaela Oeste i Placido Domingo

Placido Domingo sa istaknutim gostima u Areni

Jedan od najvećih operskih pevača današnjice, Placido Domingo, održaće po prvi put solistički koncert 8. decembra u Kombank areni, uz pratnju Simfonijskog orkestra i hora RTS-a.

Simfonijskim orkestrom RTS-a dirigovaće Israel Gursky koji prati Dominga na turneji. Israel Gursky je mladi dirigent čiji je debi na poziciji glavnog dirigenta opere „Don Giovanni“ bio „superioran“ (Washington Post). Dobitnik je nagrade za dirigovanje Fondacije „George Solti“, a usavršavao se kod dirigentskih imena među kojima su Otto-Wener Mueller, Kenneth Kiesler i David Gilbert.

Velikom Domingu na sceni će se pridružiti i soprani Virginia Tola i Micaela Oeste.

Sopran Virginia Tola međunarodnu pažnju javnosti stekla je osvajanjem prve nagrade na međunarodnom takmičenju pesama „Queen Sonja“ u Oslu, a zatim i osvajanjem tri priznanja na „Operalia“ takmičenju čiji je osnivač upravo Placido Domingo.

Hvaljena po „kristalnom glasu, sa šikom i stavom Grace Kelly“, sopran Micaela Oeste nastupala je u najslavnijim svetskim koncertnim dvoranama. Kao mlada umetnica, pevala je lik Nanet iz opere „Falstaff“ na sceni „Washington National Opera“, zahtevnu ulogu Ofelije iz Hamleta na istoj sceni, Zerlinu u Don Giovanniju u Nacionalnoj operi Poljske, a zatim i čuvenoj Čikago operi itd.

Uz ovakve muzičare na sceni, sasvim je sigurno da će koncert velikog maestra Placida Dominga biti veličanstveni događaj za pamćenje!

Kritičari ga nazivaju kraljem opere jer je jedini umetnik koji je izneo više od 140 pevačkih rola što predstavlja svojevrstan rekord i cifru bez konkurencije kroz čitavu istoriju opere. Skoro da ne postoji opersko delo u kome se nije oprobao! Za sva vremena, ovekovečio je Alfreda iz „Travijate“, Artura iz „Lučije od Lamermura“, Don Hozea iz „Karmen“ i mnoge druge operske likove.

Ulaznice

Ulaznice za koncert legendarnog tenora Plasida Dominga u prodaji su po cenama od 3.900, 5.700, 5.900, 6.800, 6.900, 7.700, 8.800 i 9.900 RSD. Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima kao i na blagajnama Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće“ SC i putem sajtova kombankarena.com i eventim.rs.

Ulaznice se mogu kupiti i na više jednakih mesečnih rata bez kamate kreditnim karticama Komercijalne banke na četiri navedena prodajna mesta. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.