Naslovna » Porodica » Deca » Pošta Srbije: Piši Deda Mrazu
Piši Deda Mrazu
Piši Deda Mrazu

Pošta Srbije: Piši Deda Mrazu

Nagradni konkurs „Piši Deda Mrazu“ organizuje uoči Nove godine Pošta Srbije za decu do deset godina.

Deca u svojim pismima mogu da pošalju pesme, priče – izmišljene ili stvarne, crteže, želje, poruke. Deda Mrazu mogu da pišu pojedinci, odeljenja ili vaspitne grupe. Konkurs je otvoren do 8. decembra.

Na svakom radu potrebno je napisati ime i prezime autora, adresu, godinu rođenja i broj telefona. Radove u koverti, uz naznačeni kontakt i datum rođenja, potrebno je poslati na adresu: Nagradni konkurs „Piši Deda Mrazu“, poštanski fah 900, 11000 Beograd 6.

Za najkreativnije obezbeđene su nagrade i u pojedinačnoj i u grupnoj konkurenciji.

Piši Deda Mrazu – kultura pisane komunikacije

Akcija „Piši Deda Mrazu“ pokrenuta je u želji da se devojčice i dečaci podstaknu na stvaralaštvo, kreativnost i maštovitost i da se ohrabre da uz igru i zabavu neguju kulturu pisane komunikacije i bogate maternji jezik, budući da su pisma oduvek bila odraz znanja i dobrog vladanja.

Pošta Srbije podseća da tokom ove akcije svake godine pristigne više hiljada dečjih radova, pri čemu u nekim kovertama bude na desetine pesama i crteža iz čitavog odeljenja ili vaspitne grupe. Prošle godine oboren je rekord sa više od 9.000 pisama pristiglih iz cele Srbije.

U 21. veku pisma se skoro više uopšte ne pišu. Svakako, internet je zaslužan za ovu činjenicu, tj. Facebook, Google Hangout, Viber, Skype… Pismo putuje do najudaljenijih krajeva sveta najmanje nedelju dana. Ipak, uvek se obradujemo razglednicama iz dalekih zemalja, čestitkama, pozivnicama na neki radostan događaj. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.