Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera predstave „Gospodar muva“ u pozorištu Dadov
Gospodar muva
Gospodar muva

Premijera predstave „Gospodar muva“ u pozorištu Dadov

Premijera predstave po knjizi Vilijama Goldinga „Gospodar muva“ biće održana u četvrtak, 27. novembra od 20.00, na sceni Omladinskog pozorišta Dadov.

Još jedan bestseler i kultna priča naći će se na sceni pozorišta Dadov. Oko projekta okupljena je ekipa mladih umetnika – rediteljka Tijana Vasić, dramaturg Bojana Babić, scenograf Maja Vasić i kostimograf Lara Popović. Muziku za predstavu napisala je Irena Popović, a koreografiju je uradio Milan Gromilić.

– Roman Vilijama Goldinga strašna je i aktuelna priča, posebno danas kada smo se toliko udaljili od prirode i zaboravili da smo deo nje. U ovom komadu se pojavljuju samo deca, ali su odrasli itekako prisutni. Oni su uzori za dečake koji se bore za opstanak i shvataju da je upravo čovek čoveku vuk – rekla je Tijana Vasić, mlada rediteljka.

Ovo je priča o grupi dečaka koja usled pada aviona ostaje sama na pustom ostrvu. U prvi mah im to izgleda kao fantastična pustolovina u kojoj se mogu dobro zabaviti, jer su ostali sami bez roditelja.

Nema nikoga ko bi ih u bilo čemu ograničavao. Počinju da grade jedan novi svet po sopstvenim pravilima, u nadi da će im to doneti spas. Krhka i tanka opna civilizacije polako nestaje, što ih dovodi na korak do potpune katastrofe.

U predstavi „Gospodar muva“ igraju Uroš Rakić, Milan Vasiljević, Gligorije Marinković, Ognjen Dragović, Marko Despotović, Matija Conić, Ivan Blagojević, Pavle Erić, Dejan Maksimović i Nikola Zagorac.

Prva repriza ove predstave planirana je za 28. novembar od 20.00. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.