Naslovna » Izlasci » Rentakultura – 15. novembra
Rentakultura
Rentakultura

Rentakultura – 15. novembra

Poslednje utočište kulture – Rentakultura – jednodnevna je kulturna ekstravaganca, koja ima za cilj problematizovanje stanja na našoj kulturnoj sceni.

Prvo izdanje Rentakulture biće organizovano 15. novembra od 17.00 u prostoru bivšeg Eurosalona (Kralja Milana 1), u organizaciji Udruženja građana Stvaraoci.

Rentakultura počinje tribinom na temu „Treba li se prodati i kako?“. Učesnici – Srđan Dragojević, Dimitrije Vojnov, Milutin Petrović, Maja Lalić, Jovan Jelovac, Goran Jevtić, Katarina Jovanović, Luna Lu – deliće svoja iskustva iz struke, osvetliće fenomen dobijanja finansijske potpore za umetnost u Srbiji danas, odgovaraće na pitanja da li se tokom „prodaje“ mora izgubiti suština u epohi korpokratije, šta sve politika ima s tim, ko su pobednici a ko gubitnici u ovom procesu…

Kulturni bordel

Od 20.00 do 23.00 sledi performans pod imenom „Kulturni bordel“. Performeri su kulturni radnici iz različitih profesija, koji sede u zasebnim separeima, a posetilac ima jedinstvenu priliku da za određenu tarifu „kupi“ njihove usluge i provede nasamo sa njima pet minuta dok prisustvuje izvođenju monologa, pesme, plesa.

Brojni kulturni radnici smenjivaće se u ovom zanimljivom performansu, a između ostalih: Marko Vidojković, Goran Jevtić, Neda Arnerić, Katarina Jovanović, Ida Prester, Sergej Trifunović, Zoran Kesić, Rambo Amadeus, Ana Rodić, Milana Zarić, Jelena Gavrilović, Sonja Vukićević..

Madam: Una Senić i Dragana Dobrić
Makro: Zla-Zla Vani Kopakabani

Posle glavnog dela događaja, učesnici performansa će puštati muziku za posetioce. Ovaj događaj je zatvorenog tipa, a da biste bili deo prve Rentakulture, potrebno je da se prijavite na email: rentakultura@gmail.com. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.