Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Zvonko Bogdan u Sava centru, 20. novembra
Zvonko Bogdan
Zvonko Bogdan

Zvonko Bogdan u Sava centru, 20. novembra

Legenda tamburaške muzike Zvonko Bogdan održaće tradicionalni jesenji koncert 20. novembra u Sava centru, koji nosi simboličan naziv „Od Banata prema Sremu“.

Bard panonske šansone izvešće repertoar sastavljen od svojih autorskih pesama, ali i tradicionala koje je sakupljao poslednjih tridesetak i više godina.

Za naziv novog druženja sa beogradskom publikom Zvonko je odabrao početne stihove pesme „Vratiće se rode“, jer odlično opisuju njegov predstojeći koncert u Sava centru – kao jedinstveno muzičko putovanje kroz istoriju i geografiju panonske ravnice.

„Godinama se bavim sakupljanjem izvornih narodnih i starogradskih pesama i romansi sa područja Panonije, što mi omogućava da svake godine vodim Beograđane na putovanje muzičkom istorijom panonske ravnice. S tim da za taj posao sa mnom na bini obavezno moraju biti najbolji tamburaši“, priča Zvonko Bogdan.

Pre neku godinu, Zvonko Bogdan je sa svojim tamburašima obradio pesmu „Vratiće se rode“, koju su prethodno snimili pod imenom „A ti se nećeš vratiti“ autor stihova Momčilo Bajagić-Bajaga i muzike Saša Lošić za potrebe hit serije „Vratiće se rode“.

„Sa dozvolom Bajage i Loše napravio sam jednu malu tamburašku priču. Čim pomenete ravnicu na jedan interesantan način ‘od Banata prema Sremu, nisko oblaci’, to već daje jednu sliku. Meni je bilo interesantno da to na tamburaški način obradim“, objašnjava Zvonko Bogdan.

U prodaji je još samo mali broj ulaznica po ceni od 1.300, 1.600, 1.900 ili 2.100 dinara. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.