Naslovna » BG servis » Apel građanima: Priprema za hladni talas
Sneg u Beogradu; hladni talas - arhivski snimak
Sneg u Beogradu - arhivski snimak

Apel građanima: Priprema za hladni talas

Štab Zimske službe grada Beograda apeluje na građane da se adekvatno pripreme za nadolazeći hladni talas i padavine koje se očekuju u toku narednih nekoliko dana.

Pošto će temperatura tokom noći da se spusti na minus pet stepeni Celzijusovih, a u narednih pet dana za dodatnih 10 stepeni ispod nule, posebno se apeluje na kućna domaćinstva da adekvatno obezbede instalacije kako ne bi dolazilo do ne potrebnih kvarova, istakao je koordinator Zimske službe Darko Glavaš.

On je podsetio da su građani u obavezi da čiste sneg i led ispred svojih zgrada, kuća i poslovnih objekata da ne bi došlo do povređevanja prolaznika.

– Kad nam dođe hladni talas pojačano će raditi Komunalna inspekcija i Komunalna policija, ali će samo upozoravati građane na njihovu obavezu – istakao je Glavaš.

Upozorenje učesnicima u saobraćaju

On je, takođe uputio apel vozačima da obrate pažnju na pojavu površinskog leda na kolovozu, posebno u novogodišnjoj noći kada se očekuje od minus 12 do minus 15 stepeni Celzijusovih.

Takođe da ne izlaze na ulicu bez potrebne opreme i zimskih guma, kao i da prilagode brzinu.

Glavaš je posebno uputio apel građanima da kad nastupi hladni talas ne izlaze na ulicu bez preke potrebe,kako bi izbegli padove i pozvao ih da ako imaju bilo kakav problem obrate se Beokom servisu na telefone 080-011-0011 i 3090-007. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.