Naslovna » Izlasci » Nova godina 2015 » „Beogradski čitač“ u Ulici otvorenog srca
Beogradski čitač u Ulici otvorenog srca
Beogradski čitač u Ulici otvorenog srca

„Beogradski čitač“ u Ulici otvorenog srca

Inicijativa i projekat za podizanje spomenika „Beogradski čitač“ biće nastavljena i tokom tradicionalne manifestacije Ulica otvorenog srca, 1. januara u Beogradu.

Svi koji tog dana budu posetili Ulicu otvorenog srca mogu da saznaju više i pruže podršku ovom projektu u Svetogorskoj 18.

Po ceni koju sami odrede posetioci će moći da kupe knjigu izdavačke kuće „Arte“, ali i mnoge druge, koje su kao prilog darivali brojni književnici i izdavači.

Sav prihod od prodatih knjiga biće uplaćen na namenski račun Udruženja književnika Srbije, otvoren za prikupljanje sredstava za realizaciju projekta „Beogradski čitač“.

„Beogradski čitač“ dobio je podršku iz Kabineta gradonačelnika Beograda i svih resornih gradskih struktura, a potom i javnosti i najuglednijih domaćih medija. Začetnice ideje su spisateljice Gordana Pešaković i Gordana Vlajić i novinarka RTS-a Tanja Šikić, a ovaj multidisciplinarni i kulturološki projekat ima za cilj da neprestano prenosi poruku o važnosti čitanja. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.