Naslovna » Izlasci » Pozorište » „Čikaške perverzije“ u Domu omladine Beograda
Čikaške perverzije (foto: Nenad Stevanović)
Čikaške perverzije (foto: Nenad Stevanović)

„Čikaške perverzije“ u Domu omladine Beograda

Kultna hit predstava „Čikaške perverzije“ posle skoro decenijske pauze vraća se pred beogradsku pozorišnu publiku izvođenjima 22. i 26. decembra u velikoj dvorani Doma omladine Beograda, kao i pretpremijerom 18. decembra.

Ulaznica za „Čikaške perverzije“ od sutra košta 1.000 RSD na blagajni Doma omladine Beograda i preko mreže Eventim. Predstave počinju od 21:00.

– „Čikaške perverzije“ su uvek izgledale isto, prosto su nepromenjive u svojoj biti. To je priča o ljubavi, o prijateljstvu, o problemima između muškaraca i žena. To je tema za sva vremena. Takva je i predstava. Uvek će trajati baš zbog toga što se bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima – kaže glumac Dragan Gagi Jovanović.

Radena po motivima drame čuvenog Dejvida Memeta „Seksualne perverzije u Čikagu“, predstava je premijerno izvedena 9. marta 1993. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Memetovu duhovitu savremenu američku dramu, srpski glumci su na ingeniozan način pretvorili u fantastičnu komediju koja prevazilazi granice lokalnog i progovara o onome što je zajedničko svima – o potrebi za ljubavlju i preprekama njenog ostvarenja. Likovi prolaze kroz ljubavne priče, svako na svoj način, ne usuđujući se da im se do kraja predaju, što stvara niz komičnih situacija.

Čikaške perverzije 500+

„Čikaške perverzije“ su narednu deceniju i više uživale status urnebesne komedije i ogromnog hita sa preko 200.000 gledalaca. I pored velikog i kontinuiranog uspeha, predstava je ipak poslednji put izvedena 2005. godine, a Jovanović je tek ove jeseni odlučio da ih ponovo vrati pred publiku i to, pre Beograda, simbolično 500. izvođenjem upravo u Čikagu, u okviru uspešne američke turneje.

– Zašto je bilo potrebno ovoliko vremena da se vrate „Čikaške perverzije“ ne znam. Jednostavno nije više bilo u meni neke želje da to igram. Igrati 500 puta jednu istu predstavu, to je stvarno naporno i potrebno je neko vreme da je se čovek ponovo zaželi. Sada sam to ponovo zavoleo – objašnjava Jovanović.

Uz Jovanovića, iz prvobitne glumačke postave tu su Branka Pujić i Olga Odanović, a sad im se pridružio Igor Đorđević, za koga Gagi kaže: – Igor je izvaredan glumac. Pre svega se radi o njegovom talentu, a pri tom je moj dobar drugar. Tako se potrefilo. (danubeogradu.rs)

Čikaške perverzije (foto: Nenad Stevanović)
Čikaške perverzije (foto: Nenad Stevanović)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.