Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Erin’s Fiddle: Zimski koncert irskog plesa
Erin's Fiddle
Erin's Fiddle

Erin’s Fiddle: Zimski koncert irskog plesa

Beogradska trupa irskog plesa Erin’s Fiddle održaće Zimski koncert 25. decembra od 20.00 u Velikoj sali Doma omladine Beograd.

Ukoliko volite irsku muziku, ako vas je fascinirao energični i dinamični irski ples, ovo je prilika da se prepustite svim čarima irske kulture. Trupa Erin’s Fiddle i ove godine zagreva novogodišnju atmosferu uz zvuke cipelica i irske muzike.

Beogradska publika imaće prilike da uživa u najrazličitijem programu: starim koreografijama, na kojima je trupa radila poslednjih osam godina, ali i potpuno novim, pripremljenim za ovu priliku. Tačke će izvoditi plesači i plesačice svih uzrasta i nivoa, od početnih do najiskusnijih.

Trupu Erin’s Fiddle osnovala je nekolicina entuzijasta 2006. godine, a ubrzo je postala najveća trupa irskog plesa u zemlji, ali i u regionu. Trupa je član An Coimisiún le Rincí Gaelacha (CLRG), koja je najstarija i najveća asocijacija plesača i učitelja irskog plesa.

Plesači i plesačice ove trupe već godinama na međunarodnim takmičenjima ostvaruju zapažene uspehe, a do sada su u zemlji i regionu priređivali celovečernje koncerte plesa i muzike.

Cena ulaznice je 250 RSD. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.