Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Eros Ramacoti u Areni, 24. septembra 2015.
Eros Ramacoti
Eros Ramacoti

Eros Ramacoti u Areni, 24. septembra 2015.

OTKAZANO! Legendarni pevač Eros Ramacoti održaće koncert u Kombank areni, 24. septembra od 20.00.

Zbog slabog interesovanja i loše prodaje ulaznica otkazan je koncert Erosa Ramacotija. Kupci ulaznica povraćaj novca mogu ostvariti na prodajnim mestima Eventima na kojima su ulaznice i kupljene, i to od utorka, 14. jula 2015. u 14.00.

Beogradska publika poslednji put je imala priliku da ga sluša 2009. godine, kada je održao nesvakidašnji koncert u prepunoj Areni.

Njegova muzička karijera je počela 1981. godine kad je učestvovao u takmičenju „Voci Nuove di Castrocaro“ i dospeo u finale sa pesmom „Rock 80“ koju je sam napisao. Posle toga je potpisao prvi ugovor sa mladom izdavačkom kućom DDD. 1984. trijumfuje na festivalu San Remo u kategoriji Nove nade sa pesmom „Terra promessa“ koja je zatim izdata u celoj Evropi. Godinu dana kasnije, zauzima šesto mesto na ovom festivalu sa pesmom „Una storia importante“ koja je potom objavljena kao singl i postala pravi evropski hit, a prodat je u milion primeraka samo u Francuskoj.

Sledi izdavanje drugog albuma „Nuovi eroi“, ali ono što je bitnije, pobeđuje na San Remu s pesmom „Adesso tu“. Posle izdavanja trećeg albuma „In certi momenti“, odlazi na devetomesečnu turneju na kojoj je nastupao pred više od milion ljudi. Kako mu se karijera razvijala, izveo je pesmu „La Luce Buona Delle Stelle“ sa Petsi Kensit, 22. novembra 1987, a sledeće godine je izdao mini album „Musica è“.

Njegov peti album „In ogni senso“ objavljen 1990. privukao je više od 200 novinara iz celog sveta na press konferenciju u Veneciji. Eros Ramacoti je bio prvi italijanski pevač koji je nastupao u Radio City Music Hall-u u Njujorku – karte su bile rasprodate!

Eros Ramacoti u duetima

Zatim objavljuje dupli CD „Eros in Concert“ 1992, i „Tutte storie“ 1993. koji je prodat u šest miliona primeraka. Kultni njujorški reditelj Spajk Li, koji nikad nije snimao spot za belce, režirao mu je spot za pesmu „Cose della vita“. 1996. izdaje album „Dove c’ è musica“, a ’97. „Eros – Greatest Hits“, na kom su se nalazile dve nove pesme i nove verzije hitova, uključujući i „Musica è“ (duet sa Andreom Bočelijem) i „Cose della vita – Can’t Stop Thinking of You“ (duet sa Tinom Tarner).

Tokom karijere, Eros Ramacoti je snimio duete sa nekim dobro poznatim umetnicima poput: Šer, Bočelija, Džoa Kokera, Santane, Tine Tarner, Anastasije, Pavarotija i Laure Pauzini. U poslednjih petnaest godina objavio je albume „Stilelibero“ (2001), „9“ (2003), „Calma apparente“ (2005), a na duplom albumu iz 2007. sarađivao je američkim muzičkim zvezdama uključujući i Rikija Martina (duet „Non siamo soli“).

Poslednja dva albuma koje je objavio su „Ali e radici“ (2009.) i „Noi“ (2012), sa 14 pesama, uključujući i duete sa Endijem Garsijom i Nikol Šerzinger. Tokom 25 godina Eros Ramacoti je prodao više od 55 miliona primeraka albuma. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.