Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Global Host: Dovedite svet u svoj dom!
Global Host
Global Host

Global Host: Dovedite svet u svoj dom!

U okviru Global Host programa, zainteresovani svih uzrasta imaju mogućnost da ugoste inostranog volontera na tri ili šest nedelja i dovedu svet u svoj dom.

Global Host program sprovodi se u Srbiji već drugu godinu zaredom i podrazumeva obezbeđivanje mesta za boravak studentima volonterima koji iz raznih zemalja sveta dolaze u našu zemlju na volontersku praksu. Do sada je u ovom programu učestvovalo više od 30 ljudi iz Srbije, gde su se upoznali sa više od deset kultura i tradicija. Učesnici ovog programa imali su priliku da na jedan sasvim novi način upoznaju drugu kulturu, steknu vredna prijateljstva, kao i da usavrše jedan od stranih jezika.Promo

Ovog puta posetiće Beograd i Srbiju volonteri iz raznih krajeva Italije, Rusije, Tunisa, Grčke i Turske, koji će raditi na projektima u osnovnim i srednjim školama, bolnicama i drugim institucijama u većim gradovima kako bi doprineli razvoju zajednice i podstakli multikulturalnost među nama.

Global Host programom takođe želimo da razbijemo stereotipe među različitim kulturama. Svi znamo da su stanovnici Italije i Grčke često okarakterisani kao glasni, muškarci kao mamini sinovi, a žene kao tatine ćerke, za Turke često kažu da im je jedina opsesija da kupe novi Mercedes, a za Ruse da nemaju baš neki humor i često vole da popiju.

Međutim, koliko smo mi zaista upoznati sa ovim kulturama? Koliko smo spremni da ih otkrijemo u potpunosti?

U narednom periodu Global Host program biće prisutan u pet gradova: Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Valjevu. Pozivamo sve koji su zainteresovani da u svoj dom prime studenta iz inostranstva na period od tri ili šest nedelja da se prijave, a zauzvrat dobiju bogato iskustvo, nova znanja o različitim kulturama sveta, ali i šansu da odu na volontersku praksu u inostranstvo.

Ove zime ne morate samo putovati da biste doživeli nešto novo. Dovedite svet u svoj dom!

Link za prijavu i više informacija.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.