Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » improvE 2.24: Dve godine postojanja
improvE (foto: Ivana Čutura)
improvE (foto: Ivana ÄŒutura)

improvE 2.24: Dve godine postojanja

ImprovE kolektiv slavi dve godine postojanja, prvi put u prostoru galerije Štab u Savamali (Crnogorska 10), 15. decembra od 20.00.

Na koncertu novih improvizacija učestvuje čitava paleta domaćih muzičara i gostiju iz inostranstva, a događaj upotpunjuje izložba fotografija Ivane Čuture. Autorka će predstaviti selekciju svojih radova posvećenih improvE večerima u protekle dve godine.

Muzičari koji će nastupiti su Antez, francuski perkusionista i eksperimentator na velikom bas bubnju, zatim gitaristkinja Maja Radovanlija, koja dolazi iz Minesote. Muzičari kolektiva ImprovE u jednoj od vrlo retkih prilika nastupaju zajedno, inspirisani živom grafičkom ‘partiturom’ video umetnika Rodriga Roya Cezaresa. Roy u realnom vremenu generiše svoj apstraktni video upravo na osnovu zvukova koje program ‘čuje’ u prostoru.

Posle ovog improvizacionog dijaloga između videa i akustične svirke, nastupaju mlade snage domaće improvE scene, u trećem i poslednjem setu Ad hoc improvE ansambla.

ImprovE kolektiv

ImprovE kolektiv u sastavu Igor Čubrilović, Lukatoyboy, Svetlana Maraš, Igor Stangliczky, Wo0 i Milana Zarić, svakog petnaestog u mesecu već dve godine organizuju večeri improvizovane muzike, konceptualnih instalacija i radionica.

Više od 50 domaćih i internacionalnih muzičara i umetnika je do sada nastupilo na ImprovE-u, koji se pozicirao na domaćoj kulturnoj sceni kao vodeća platforma za eksperimentalnu elektro akustičnu muziku i multimedijalni dijalog.

Više informacija možete pročitati OVDE. (danubeogradu.rs)