Naslovna » Izlasci » Shopping » iPad Air 2 – najbolji od svih!
iPad Air 2
iPad Air 2

iPad Air 2 – najbolji od svih!

Iz Apple-ove kuhinje na domaće tržište je stigao trenutno najbolji tablet na svetu – iPad Air 2.

Isti se vizuelno jako malo razlikuje u odnosu na prvi iPad Air, međutim ima dosta tanje kućište (6.1 mm) i daleko moćniju hardversku konstrukciju.

Konkretno iPad Air 2 pokreće izuzetno snažan 64-bitni A8 procesor, a njemu u radu pomaže M8 koprocesor čiji je glavni zadatak da koordinira ugrađene senzore i preko njih prati navike korisnika. Zapravo sa M8 koprocesorom iPad Air 2 je više od pametnog tableta on je tablet koji živi sa korisnikom.

Kao i prvi iPad Air tako i iPad Air 2 krasi kućište napravljeno od jednog komada aluminijuma i neverovatni Retina ekran (2048×1536 piksela) koji nudi besprekoran prikaz boja i odličnu detaljnost.Promo

Retina ekran je ujedno i glavni adut novog iPad Air 2 tableta jer donosi neverovatne multimedijalne mogućnosti. Novi HD filmovi i nove iOS igrice na njemu izgledaju maksimalno realistično, kao i grafika i tekstovi. Inače, ono što je zanimljivo je da Retina displej iPad Air 2 tableta koristi novo LED pozadinsko osvetljenje koje troši značano manje energije čime se dobija nešto bolja radna autonomija baterije (do 10 časova sa aktivnom Wi-Fi konekcijom), ali i neznatno bolji prikaz slike.

Kompanija iz Kupertina je novi iPad Air 2 tablet opremila i sa boljim kamericama, kao i sa svim naprednim Wireless konekcijama od kojih se posebno izdvaja Wi-Fi konekcija po ac standardu koji je značajno brži od prethodnih i donosi punu kompatibilnost sa najrazličitijim uređajima bez obzira na platformu koju koriste. Sjajna stvar kod iPad Air 2 tableta je i što je otporan na većinu spoljnih uticaja, kao i na ogrebotine.

Za kraj priče o iPad Air 2 tabletu ostaje još da kažemo kako se isti na tržištu može naći u tri različite boje (Silver, Gold i Space Gray) i kapacitetima od 16GB, 64GB i 128GB. Jedini nedostaci su mu nemogućnost proširenja skladišnog prostora memorijskim karticama i to što se nakon višečasovnog rada malo više zagreje. Međutim, sve to su sitnice jer iPad Air 2 pomera granice multimedijei donosi uživanje kakvo do sada niste osetili u pokretu.

Cena (sa PDV-om): 65.590 RSD

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.