Naslovna » Izlasci » Nova godina 2015 » Kanda, kodža i Nebojša: Tradicionalni prvojanuarski nastup
Kanda, kodža i Nebojša
Kanda, kodža i Nebojša

Kanda, kodža i Nebojša: Tradicionalni prvojanuarski nastup

Bend Kanda, kodža i Nebojša već punu deceniju održava tradicionalne novogodišnje koncerte, pa ni 2015. neće biti izuzetak.

Ove tradicionalne svirke se ističu po intimnijem, klupskom ambijentu, zbog čega publika i muzičari imaju mnogo prisniju komunikaciju.

Pevač Oliver Nektarijević i ekipa će 1. januara 2015. godine održati novi novogodišnji nastup u klubu Peron.

– Ove svirke imaju posebnu čar, pošto to nije klasičan koncertni nastup, već neka opuštenija varijanta. Tu osim naših pesama sviramo i neke obrade, pa publika ima priliku da čuje stvari koje na običnim koncertima ne može – kaže Vlada Rajović, bubnjar benda.

U poslednjih deset godina ove svirke su se održavale u klubu Pazi škola, u Gun Clubu i na kultnoj Akademiji.

– Međutim, sada tih klubova nema. Veoma smo voleli Akademiju i baš nam je odgovarala, a i Gun je bio jedan od retkih prostora za klupske koncerte u gradu. Sad smo se preselili u Peron, koji zaista ima lep ambijent za svirke. Bina se vidi iz svih delova kluba, a mi smo i dodatno pojačali ozvučenje, tako da nas očekuje više od dva sata opasnog prašenja. Eto, mi se selimo, ali tradicija ostaje – kaže Rajović.

Kanda, kodža i Nebojša ima veoma aktuelan album „Volja za noć“, a uskoro se sprema i spot za pesmu koja se već izdvojila – „Siroti Ani i Bo“.

Ulaznice za koncert su 600 RSD u pretprodaji, dok će na dan koncerta, ukoliko ih ostane, biti skuplje.

Najluđa noć u klubu Peron

A dan ranije, za „najluđu noć“, kao uvertira za nastup benda Kanda, kodža i Nebojša, na istom mestu sprema se pravi plesni spektakl. Rezidenti kluba Marko Gangbanger i Ognjen Krstić, čiji hitovi svakog vikenda kidaju peronski densflor, dobiće dva opasna pojačanja za doček 2015. godine.

Nastupiće Ana Pajković sa najprefinjenijom selekcijom pesama – uz koje se generacije njišu godinama unazad – i Nebojša Intruder, čovek koji na jedinstven i neodoljiv način meša indi remikse, klupske hitove i đuskave klasike.

Karte, koje podrazumevaju ulaz i garderobu, u pretprodaji koštaju 1.000 RSD i mogu da se kupe svakog dana od utorka i subote u Peronu. Ali požurite, broj karata je strogo ograničen, a poslednjih 50 će koštati 1.400 RSD. (danubeogradu.rs)