Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Magija praznika u Kolarcu
Beogradski barokni solisti
Beogradski barokni solisti

Magija praznika u Kolarcu

U utorak, 30. decembra od 20.00 u Kolarcu će nastupiti Beogradski barokni solisti pod upravom maestra Predraga Goste.

Ansambl će u foajeu izvesti dela baroknih kompozitora stvaranih u slavu Božića.

Po prvi put u Kolarcu poštovaoci umetničke muzike će imati priliku da uživaju u očaravajućim notama Lilija, Korelija, Manfredinija, Baha i drugih kompozitora 17. i 18. veka. Muzičari će ove kompozicije izvoditi na istorijskim instrumentima – baroknim violinama, violončelu, teorbama, lautama i čembalu.Za dž

Božićne kompozicije će vas, barem na sat vremena, odvesti u neka druga vremena. Praznična dekoracija, svečani ambijent Kolarca i magična muzika posetiocima će obogatiti ovo praznično doba i učiniti da se osećaju posebno.

Maestro Gosta dirigovaće na sličan način kao što su to činili Hendl ili Bah ­– svirajući ujedno i čembalo. Kao specijalni gost nastupiće Ivana Ćetković, barokna violinistkinja iz Londona.

Članovi ansambla su traverzo flautistkinja Iva Milošević, violinistkinje Jelena Rokvić i Dušica Blaženović, violončelista Roni Beraha, kontrabasista Dušan Kostić, te teorbisti Andrej Jovanić i Darko Karajić.

Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)

Beogradski barokni solisti

Beogradski barokni solisti svoje delovanje usmeravaju ka izvođenju i proučavanju muzike 17. i 18. veka, i to svirajući na originalnim instrumentima ili replikama muzičkih instrumenata iz toga doba.

Osnovan tek pre nekoliko meseci, ansambl je već ostvario nastupe na nekoliko Festivala, među kojima i beogradski festival Čembalo, živa umetnost kao i Dani barokne muzike u Novom Sadu.

Ovaj koncert će biti prvi iz niza projekata strateške saradnje između Studija za ranu muziku, Kolarčeve zadužbine i Nove beogradske opere, i prvi korak u ostvarenju zajedničkih ciljeva edukacije i obogaćivanja muzičke ponude naše zemlje novim umetničkim sadržajima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.