Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Art market, Kreiranje uspeha, izložbe…
Art market
Art market

Mini BG vesti: Art market, Kreiranje uspeha, izložbe…

»»» U Kući kralja Petra na Senjaku u subotu, 13. decembra od 19.00, biće otvoren 21. Art market. Radove će izložiti David Belas (gost iz Hrvatske), Nevena Maksimović, Olja Nonković, Nikola Dragaš, Milica Domuz, Milan Vračar, Gordana Zakić i Rade Marković. Art market će za posetioce biti otvoren do 19. decembra, svakog dana od 12.00 do 18.00. Ulaz je slobodan.

»»» U utorak, 16. decembra od 17.00 do 22.00,u Domu kulture Studentski grad biće održan još jedan trening „Kreiranje uspeha“ namenjen svim licima koja žele da poboljšaju svoju efikasnost i ostvare svoj potencijal. Prisustvo je besplatno. Kreiranje uspeha je program za lično i profesionalno usavršavanje, čiji je cilj da omogući polaznicima ostvarivanje sopstvenog potencijala i preuzimanje odgovornosti za svoj život i odluke. Koncept „Kreiranje uspeha“ napravljen je sintezom znanja iz modernih poslovnih veština, koučinga i HR­a, a treninzi su koncipirani tako, da pored teorijskog znanja kroz praktične aktivnosti polaznici steknu primenjive veštine. Ostale informacije: www.kreiranje­uspeha.com.

»»» Predstava „Dnevnik o Čarnojeviću“ po romanu Miloša Crnjanskog u režiji Miloša Lolića biće premijerno izvedena 17. decembra na Sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta. U predstavi igraju Vojislav Brajović, Branislav Lečić, Nikola Đuričko, Vojin Ćetković, Milan Marić, Hristina Popović, Milena Živanović, Stefan Bundalo, Jelena Ilić i Marko Grabež. Dramaturg je Periša Perišić, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Marija Marković, kompozitor Nevena Glušica a koreograf Dragana Bulut. „Dnevnik o Čarnojeviću“ je deo programa obeležavanja sto godina od početka Prvog svetskog rata u 2014. godini, koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

»»» U četvrtak, 11. decembra od 21.30, Vlada Maričić Trio nastupiće u klubu Das Boot Ustanove kulture Parobrod (Gospodar Jevremova 33). Ulaz je slobodan.

»»» Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će večeras Most na Adi dobiti funkcionalnu rasvetu, koja nekoliko dana nije radila, i da će do nedelje dobiti i dekoratvino osvetljenje. Most na Adi je bio bez osvetljenja nekoliko dana zbog krađe četiri kilometra kabla.

»»» Od 12. (19.00) do 24. decembra biće otvorena izložba „Slika/Objekat kao intencija očekivanog“ Marka Musovića. U novobeogradskoj Blok galeriji (Jurija Gagarina 221) autor će se beogradskoj publici predstaviti svojim radovima i objektima nastalim u poslednje dve godine.

»»» Nove tri infomap table sa opisima naziva ulica, o ličnostima ili događajima po kojima su dobile ime, značajnim objektima i ostalim informacijama bitnim za određenu ulicu i njenu okolinu, biće postavljene u opštini Palilula na zgradi u Bulevaru despota Stefana 68 c (sutra u 17.00), Dalmatinskoj 63 (u subotu u 10.00) i Cvijićevoj 59 (14. decembra u 11.00). Infomap table već su postavljene u Ulici kneza Danila 63, u Ilije Garašanina 1, kao i tabla posvećena Draganu Babiću u Bulevaru despota Stefana 108.

»»» U Klubu Akademije 28 (Nemanjina 28) 12. decembra od 22.30 biće priređena Rock’n’Roll ludnica. Nastupiće The Cult Tribute Band – Outlaw i grupa The Bangcocks. U subotu, 13. decembra od 22.00, nastupa Cave Dogs, Nick Cave Tribute Band. Ulaz je besplatan.

»»» U Kući kralja Petra I, u četvrtak 11. decembra od 18.00, koncert će održati pijanistkinja Ksenija Ristić. Na programu će biti dela ruskih kompozitora 20. veka (Šostakovič, Medtner, Kabalevski, Stravinski, Hačaturijan, Ščedrin). Ulaz je slobodan.

Pedeset nijansi - siva
Pedeset nijansi – siva

»»» Internacionalno prvenstvo Beograda u streljaštvu, 39. po redu, održaće se od 12. do 14. decembra u „Impuls holu”, pored hotela „Kraun plaza”, i na njemu će učestvovati oko 260 strelaca iz 15 zemalja. Na prvenstvu će učestvovati strelci iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Salvadora, Francuske, Grčke, Mađarske, Italije, Crne Gore, Makedonije, Rusije, Slovenije, Slovačke, Ukrajine i Srbije.

U subotu, 13. decembra, održaće se „Trofej Beograda“, na kom će se rangirati rezultati u seniorskoj i juniorksoj konkurenciji vazdušnom puškom i pištoljem, a u nedelju, 14. decembra, „Velika nagrada Beograda“, kada će se podeliti i 4.000 evra za nagrade. Uz statuu zlatnog „Pobednika“, prvoplasirani će dobiti i 500 evra, drugoplasirnom sleduje srebrni „Pobednik“ i 300 evra, a trećeplasiranom bronzani „Pobednik“ i 200 evra. Finale će oba dana biti od 17, 18, 19 i 20 časova.

»»» U KC Grad, 12. decembra od 21.00, biće priređeno veče „Hajde, bejbi, igraj lokomoušn„. Zainteresovani će čuti omiljene šlagere po izboru Minje Subote, koji će podsetiti – kao DJ – šta se to nekada slušalo u Beogradu. Veče kasnije, 13. decembra od 21.00, u okviru programa „10×10“, deset ekipa koje su obeležile 2014. godinu vrteće po 10 pesama koje su njima obeležile ovu godinu. Cena ulaznice je 100 RSD.

»»» U nedelju, 14. decembra od 19.00 i 21.00, u Kući kralja Petra I biće odigrana pozorišna predstava „Bajkoholik„. Tekst je napisala Milena Đorđević, a predstavu je režirao Milan Kovačević. Igraju: Zorana Bećić, Maja Ranđić, Milena Đorđević i Milan Kovačević.

»»» Karte za premijeru filma „Pedeset nijansi – siva“ (11. februar, Sava centar) mogu da se kupe preko mreže Eventim, na blagajni Sava centra i u knjižarama Delfi. Knjiga „Pedeset nijansi – siva“ zavela je čitaoce širom sveta, a Taramount vam uskoro donosi film, koji će zasigurno osvojiti srca mnogobrojne publike. Glavne uloge Kristijana Greja i Anastazije Stil, koji su postali ikone milionima čitalaca, poverene su Džejmiju Dornanu i Dakoti Džonson.

»»» U subotu, 13. decembra, Gradska opština Voždovac obeležava svoju slavu Sv. Apostol Andrej Prvozvani i Dan opštine, u prisustvu brojnih zvaničnika iz Republike, Grada Beograda, drugih gostiju i građana Voždovca.

»»» Na pijaci „Senjak“ do 14. decembra od 7.00 do 19.00 biće otvorena prodajna izložba meda, pčelinjih proizvoda, kozmetike i preparata na bazi meda koju organizuje Srpsko pčelarsko društvo u saradnji sa JKP „Gradske pijace“. Posetioci izložbe imaće mogućnost da se informišu o upotrebi meda i drugih pčelarskih proizvoda. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.