Naslovna » BG servis » Most na Adi bez javnog osvetljenja
Most na Adi
Most na Adi

Most na Adi bez javnog osvetljenja

Već nekoliko dana Most na Adi je bez javnog osvetljenja. Nepoznate osobe su tokom prošle nedelje isekle veću količinu kablova kojima se napaja javno osvetljenje na mostu.

Osim pričinjene materijalne štete, ova krađa ugrožava i bezbednost saobraćaja i potreban je dodatni oprez prilikom prelaska mosta, saopšteno je iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Sa isečenih kablova uklonjena je zaštitna izolacija i odneto bakarno jezgro, koje je očigledno i bilo cilj lopova. Na ovakav zaključak upućuju i druge lokacije na kojima se sa objekata u javnoj svojini uklanjaju i otuđuju bakar i druga elektrooprema.

Poznati su primeri krađe u trafostanici na okretnici autobusa broj 65 na Bežanijskoj kosi, zbog čega je čitava saobraćajnica sa autobuskom okretnicom bila u mraku, kao i u dve trafostanice u Zemunu na novosadskom auto-putu, odakle je odneto više stotina litara ulja za transformatore i kompletna oprema, zbog čega nisu radili semafori na novosadskom auto-putu.

Direkcija za građevinsko zemljište će, uz pomoć JKP „Javno osvetljenje“, učiniti sve da se oštećeni kablovi što pre zamene, kako bi rasveta Mosta na Adi u najkraćem roku ponovo bila u funkciju. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.